(foto, video) Eroii nu mor niciodată! Echipajul SMURD a fost condus pe ultimul drum la Chișinău

6

Corpurile neînsuflețite ale celor patru membri al echipajului, ce al comandorului Doru Ga­vril, în vârstă de 53 de ani, copilotului Voi­cu Şocae (36 ani), medicului Mihaela Dumea (39 ani) şi asistentului Gabriel Sandu (40 ani), au fost petrecuți în această după amiază pe ultimul drum de către autoritățile de la Chișinău.

La Centrul de Medicină Legală din Chișinău a venit secretarul de stat al MAI România, Raed Arafat și membri ai echipajelor SMURD Iași. Oficialul român a mulțumit autorităților din Moldova pentru sprijin și implicare. Sicriele cu corpurile neînsuflețite au fost ridicate de către ofițerii MAI, iar zeci de polițiști, pompieri, salvatori și paramedici au dat onorul eroilor căzuți la datorie.

Ulterior, în toată țara, în cadrul detașamentelor de pompieri și salvatori au fost alarmate sirenele autospeciale, salvatorii moldoveni ținând un minut de reculegere.

Mai târziu, cadavrele echipajului au fost preluate de două ambulanțe SMURD Iași, care însoțite de inspectorii de patrulare s-au îndreptat spre vama Leușeni. Polițiștii au escortat ambulanțele pînă la frontieră, de unde au fost preluate de către autoritățile române.

Amintim, că în după-amiaza zilei de ieri, 2 iunie la o distanță de 100 metri de fîșia forestieră din preajma localității Haragîș, raionul Cantemir s-a prăbușit un elicopter SMURD. Ca urmare patru membri ai echipajului și-au pierdut viața.

1

2

3

4

5.2

5

6

7

8

9

10

11.1

11.2

11.3

11

12

13

14

15

1

4

3

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine