(foto, video) Premierul a dispus crearea unei comisii pentru elucidarea cauzelor accidentului aviatic din Cantemir

13313591_801179656650083_562949105_o_2
Foto:DSE

Prim-ministrul Pavel Filip a cerut Serviciului Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale, Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii Drumurilor, Autorităţii Aeronautice Civile, Procuraturii Generale să întreprindă toate măsurile pentru investigarea şi elucidarea cauzelor accidentului aviatic din apropierea localității Haragâș, raionul Can­te­mir.

În cadrul unei discuţii telefonice cu Premierul României, Dacian Cioloş, Premierul Pavel Filip a exprimat condoleanţe familiilor şi apropiaţilor victimelor accidentului aviatic. Pavel Filip l-a asigurat pe omologul său român de tot sprijinul din partea autorităţilor Republicii Moldova pentru realizarea acţiunilor ce se impun în asemenea cazuri.

Premierul a convocat la Guvern factorii responsabili pentru coordonarea acţiunilor de mai departe: investigarea cauzelor şi stabilirea circumstanţelor accidentului.

13340410_801187389982643_1011595354_o_0
Conform informațiilor operative ale Serviciului Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI un elicopter SMURD s-a prăbușit în această după amiază în apropiere de localitatea Haragîș, raionul Cantemir. Din primele informații s-a stabilit că aparatul de zbor s-a prăbușit la o distanță de 100 metri de fîșia forestieră din preajma localității. Pompierii au efctuat lichidarea arderii izbucnite la aparatul de zbor.

Conform informațiilor de la fața locului în apropiere de rămășițele elicopterului au fost găsite cadavrele a 4 persoane. Cei patru membri ai echipajului SMURD erau: Gabi Sandu – asistent medical, Mihaela Dunea – medic, Voicu Socaie – copilot și Doru Gavril – pilotul elicopterului.

Elicopterul prăbușit era din Iași. Aparatul de zbor a transportat un pacient de la Cahul la Chișinău și se îndrepta înapoi la Cahul după al doilea pacient. Potrivit, Ministerului Sănătăţii, primul pacient a fost transportat era din Vulcănești, iar al doilea urma să fie preluat din Cahul.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine