10 recomandări de evenimente pentru joi, 2 iunie 2016

1
Foto:favim.com

Chiar dacă este o săptămână ploioasă, la Chișinău sunt foarte multe evenimente care vin să ofere energie pozitivă. Acestea nu sunt doar distractive, dar și utile. Pentru a te convinge de acest lucru, poți să citești lista evenimentelor care se vor desfășura în această zi. La unul dintre ele poți fi și tu.

# Cupa de Vară la Șah 2016 la Federația Moldovenească de Șah la ora 9.00

 

Joi poți veni să vezi Cupa de Vară la Șah. La competiţii sunt admiși băieţi şi fete cu categoria sportivă I, II și III.
TURNEUL A – juniori sub 14 ani, a.n. 2002 şi mai mici. TURNEUL B – juniori sub 10 ani, a.n. 2006 şi mai mici.
Locul desfășurării:
Turneul A – Clubul republican de șah (str. Sciusev, 111)
Turneul B – Școala sportivă specializată de șah nr.7

Mai multe informații despre eveniment puteți afla la această adresă.

# Târg Nanetty la ora 9.00

 

Joi, 2 Iunie, brandul Nanetty te invită la cel mai mare târg de haine de birou. Ești așteptat să vezi o gamă largă de modele și cu cele mai bune prețuri. Deci poți să-ți cumperi ținuta preferată cu reduceri de până la 50 %. Totul are loc în showroom-ul de pe strada Bănulescu Bodoni 47. Mai multe informații aflați pe pagina de Facebook.

# Tabără de computere la ora 10.00 la Școala de computere ScripTehInfo, Strada Vasile Alecsandri 133

 

Această tabără se va desfășura în orașul Chișinău și este o invitație pentru toți doritorii de a-și aprofunda cunoștințele în domeniul tehnologiilor. Profită de vacanța de vară și vină la tabăra de computere, unde vei descoperi arta creării imaginilor pentru rețelele sociale. În doar câteva zile vei descoperi principii de design al imaginilor cu ajutorul unor aplicații web foarte eficiente. Mai multe informații poți afla la această adresă.

# Seminar Gratuit „Bazele alăptării” cu Olga Gutium la ora 13.00 la CIE Moldexpo

 

Mămica Alăptează invită mămicile cu burtici și cu pici de până la șase luni și cadrele medicale ce lucrează cu copiii, gravidele și femeile care alăptează pentru a vă prezenta un seminar gratuit despre „Bazele Alăptării”, prezentat de consultantul superior în alăptare și co-fondatorul „Mămica Alăptează”, Olga Gutium. Mai multe despre acest eveniment aflați pe pagina lui de Facebook.

# Seminarul „Femeia Negociator. Strategii de performanță” la ora 18.00 la Art Cafe

 

Circulă o prejudecată conform căreia bărbatul ar fi un negociator mai bun, mai ales atunci când faci comparaţia: bărbat/bărbat! De-a lungul timpului am observat tendința femeilor de a se subestima, dar mai ales tendința bărbaților de a considera că rolul de negociator revine exclusiv bărbaților şi că doar ei deţin cheia spre succes într-o negociere. Sexul frumos știe să negocieze, chiar foarte bine și acest training o să vă demonstreze acest lucru.

Trainingul se adresează în primul rând femeilor preocupate de dezvoltarea personală și de îmbunătățirea performanțelor în activitățile curente de negociere. Mai multe detalii aflați pe Facebook.

# UpGrade #12: Implicarea bărbaţilor în educaţie. Ce avem de câştigat? la ora 18.00 la Centrul de Instruire Continuă în Domeniul Electoral

 

Cum facem să scoatem din anonimat bărbații conștienți, tații excepționali sau bunii profesioniști, astfel încât să ajungem să trăim cu toții într-un parteneriat de gen autentic, acasă și în sfera publică? Cum ne organizăm viața de cuplu și de familie așa încât fiicele și fiii noștri să se bucure de tați implicați activ în parentaj și în gestionarea gospodăriei în general? Cum influențăm discursul public și politicile pentru ca sfera educațională feminizată să fie mai inclusivă în raport cu bărbații?

Din punct de vedere psihologic, implicarea activă și conștientă a bărbaților în creșterea și educația copiilor, acasă sau în învățământ, comportă beneficii majore pentru copii, atât în plan psihosocial, cât și academic. Dincolo de un model de rol pozitiv pentru băieți și fete și un model adecvat și non-violent de relaționare, implicarea bărbaților în creșterea și educația copiilor aduce beneficii și relației de cuplu.

La întâlnirea UpGrade #12 vom vorbi despre toate aceste subiecte și vom identifica împreună modalitățile prin care putem spori gradul de implicare a bărbaților, astfel încât și ei, și copiii, și mamele să se bucure de sinergia co-creată de minți dăruitoare și inimi iubitoare.

# Spectacolul în română „În spatele uşii / EN: Behind the door” la ora 18.00 la Teatrul A. Cehov

 

Bărbatul s-a întors de la război şi a apărut după uşă… „Astăzi după uşă. Mereu după uşă. Şi uşile sunt închise…”(cuvintele lui Beckmann). Dar dragostea este forţa care poate deschide orice uşă şi să facă oamenii fericiţi. Despre acest spectacol puteți să aflați mai multe informații pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Spectacolul „Madame Bovary” la Teatrul Geneza Art la ora 19.00

 

Teatrul Geneza Art prezintă spectacolul „Madame Bovary” după celebrul roman cu același titlu de Gustave Flaubert.
„Ador istoriile care se citesc cu sufletul la gură, care-ți fac teamă. Detest eroii banali și sentimentele potolite… așa cum sunt în viață.” Mai multe informații despre spectacol aflați pe Facebook.

# Un ceai ș-un film: Blackfish la ora 19.00 la Korovva

 

În această joi te invităm să privești documentarul despre viața lui Tilikum – balena ținută în captivitate timp de câțiva ani și care a ucis câteva persoane. Acest film documentar nu povestește doar despre modul agresiv al acestei balene (și altor) de a se comporta cu dresorii săi. Vei vedea, de asemenea, care sunt părerile unor actuali și foști lucrători ai acestei meserii și ai celei de vânător al balenelor. După film, te invităm să te folosești de șansa de a te juca în PS3. Avem circa 10 jocuri, însă dacă mai ai acasă și vrei să le încerci, poți să le aduci. Intrarea este gratuită. Mai multe detalii aflați pe pagina de Facebook.

# Alex Calancea Band cu Nicoleta Gavriliță! O seara de jazz la Uptown la ora 21.00 la Uptown cafe

 

Pe 2 iunie la Uptown se va petrece prezentarea unei colaborări mult prea interesante.
Carismatica și gingașa Nicoleta Gavriliță va fi acompaniată de magnificii băieți din Alex Calancea band. Pe lângă asta o să degustăm un vin foarte special, un vin pe care nu îl găsiți nicăieri în altă parte, un vin de colecție din 1998. Intrarea costă 100 de lei pentru o persoană. Mai multe informații aflați pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine