Tineri băuți au urcat la volan și au provocat două accidente în nordul țării. Detalii

13315806_891269834333790_1939357881457625301_n
Foto:INP

În ultimele zile, două accidente rutiere s-au produs din cauza consumului de alcool la volan. Deși, Inspectoratul Național de Patrulare întreprinde în permanență diverse acțiuni și operațiuni de menținere și prevenire a evenimentelor rutiere, totuși sunt conducători auto care sfidează legea, provocând consecințe grave.

Astfel, primul caz, a avut loc la data de 29 mai, curent, ora 22.10 în localitatea Vărvăreuca, raionul Florești. Un bărbat în vârstă de 26 de ani conducând automobilul de marcă Renault, cu stare de ebrietate alcoolică în aerul expirat de 1.17 mg/l, a tamponat un ciclist, cel din urmă a fost transportat la spital.

Cel de-al doilea caz, s-a produs azi-noapte, în jurul orei 02.10 la ieșirea din orașul Edineț. Un automobil de marcă Opel, la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 25 de ani, cu stare de ebrietate alcoolică în aerul expirat de 0.79 mg/l, nu s-a isprăvit cu conducerea autovehiculului și a derapat de pe traseu tamponându-se într-un obstacol. În urma accidentului rutier o minoră de 17 ani s-a ales cu traumatisme, fiind transportată la Spitalul raional Edineț.

Ambele cazuri sunt cercetate pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și luarea unei decizii legale.

În acest context, Inspectoratul Național de Patrulare reiterează că, alcoolul vă afectează viteza de reacţie, judecata şi simţul orientării şi vă face mai vulnerabili la accidente. De aceea, vă recomandăm că atunci când ieșiți cu familia, prietenii sau cu rudele la orice tip de eveniment și sunteți cu mașina:

# nu cedați presiunilor anturajului;
# 2-3 pahare de alcool multiplică de 10 ori riscul accidentelor rutiere;
# dacă ați consumat alcool alegeți altă modalitate de a ajunge acasă (transport public, taxi, etc).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine