Deținutul care a fugit din Penitenciarul din Leova a fost reținut. Ce riscă acum

1

Deținutul evadat din Penitenciarului nr.3-Leova, a fost reținute ieri, 30 mai, în jurul orei 20:55. Fugarul a fost găsit în preajma pădurii din satul Tigheci, raionul Leova, informează Departamentul Instituțiilor Penitenciare.

Reținerea a fost posibilă prin complexul măsurilor speciale de investigație de căutare desfășurate de serviciile abilitate ale Departamentului Instituțiilor Penitenciare în comun cu angajații instituției de detenție din Leova și Inspectoratului de Poliție Leova dar și ajutorului acordat din partea unor persoane civile.

 Deținutul, în vârstă de 23 ani, era condamnat la 7 ani privațiune de libertate, 5 dintre care i-a petrecut după gratii și urma a fi eliberat înainte de termen în luna noiembrie a acestui an.

 Acesta a fost escortat la Inspectoratul de Poliție Leova.

Actualmente, în privința deținutului se efectuează acțiuni de urmărire penală şi riscă a fi condamnat suplimentar în baza art. 317 Cod penal al Republicii Moldova (evadarea din locurile de deţinere, săvârşită de persoana care execută pedeapsa cu închisoare, precum şi de persoana care se află sub arest preventiv, se pedepseşte cu închisoare până la 3 ani).

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine