Calea Ferată va oferi transport gratuit bicicliștilor din Tiraspol și Bender care participă la Velohora

efc901a0-397f-4379-8507-a7ee3304b691

Calea Ferată din Moldova va oferi transport gratuit pentru bicicliștii din Tiraspol și Bender, pentru a participa la festivalul Velohora 2016. În acest scop, pe 5 iunie 2016, pe traseul Chișinău – Bender vor fi organizate curse cu vagoane de tip vechi, care, în comparație cu cele noi, permit transportarea cicliștilor împreună cu bicicletele lor.

Această decizie a fost luată drept răspuns la solicitările venite din partea a sute de bicicliști din Tiraspol și Bender, transmise pe pagina oficială Velohora de pe Facebook. „Noi iubim foarte mult festivalul Velohora și mereu l-am vizitat în măsura posibilităților”, scrie din numele bicicliștilor, Oleg. „Ultima dată am fost aproximativ 60 de oameni, care ne-am trezit la 3 dimineața (sau noaptea?), pentru a urca în trenul Bender-Chișinău și a ajunge la timp la Velohora. Din păcate, acum călătoria cu trenul este mai problematică, deoarece calea ferată a introdus vagoane noi, în care pur și simplu nu este loc pentru a fixa bicicletele. Noi propunem să ne adresăm către CFM cu o solicitare, pentru a găsi o soluție.”

Conducerea CFM a venit cu propunerea de a întoarce pe cursa Chișinău – Bender, pentru ziua de 5 iunie 2016, vagoanele de tip vechi, care, datorită construcției și amplasării scaunelor, permit așezarea bicicliștilor, fără încălcarea regulilor sanitare și de securitate. Fiecare vagon de acest tip poate transporta 60 – 70 de bicicliști împreună cu bicicletele lor. Trenul va pleca din Bender conform programului, la 04.55 și va ajunge la Chișinău la 06.55. Acest lucru va oferi bicicliștilor din Tiraspol și Bender posibilitatea să participe la cursa de ciclism Velohora, care va începe în Piața Marii Adunări Naționale din Chișinău, și se vor întoarce acasă cu trenul de seară, de la ora 17.55. Calea Ferată din Moldova este partener Velorhora 2016 și în afara trenului special Chișinău – Bender, va oferi premii pentru tombolă.

Velohora este cel mai mare eveniment pe biciclete din Moldova, care se va desfășura pe data de 4 și 5 iunie la Chișinău, pe Piața Marii Adunări Naționale. La festivalul din 2014, au participat nu mai puțin de 20 de mii de oameni, 10 mii dintre care au participat la cursa de ciclism de 20 de km prin orașul Chișinău. Astăzi Velohora nu este o simplă cursă de ciclism, este o sărbătoare, plină de coloritul național al celor mai frumoase tradiții moldovenești. Anul acesta organizatorii au dedicat festivalul poveștilor moldovenești. Pe toți oaspeții festivalului îi așteaptă activități distractive pentru copii și maturi, concursuri și premii, spectacole de teatru, dar și multă muzică și dansuri din partea colectivelor din toată Moldova.

Agenda detaliată a Velohora 2016 pe site-ul: veholora.md.

Urmăriți noutățile Velohora 2016 pe Facebook.

Înregistrarea pentru bicicliștii din Tiraspol și Bender se efectuează la adresa: alazbirnea@gmail.com.
Partener general al evenimentului: Sporter.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine