Filat: „Mi-a fost redus timpul de plimbare; alaltăieri şi ieri – percheziţii, aşa, ca profilaxie”

1
Foto:Facebook/Vlad Filat

Fostul prim-ministru, Vlad Filat susține că i-au fost înăsprite condițiile de detenție după ce acesta a făcut un apel prin avocatul său ca drepturile lui să fie respectate. Acesta a mai menționat că apărătorii lui sunt amenințați direct și indirect iar martorii apărării sunt intimidați.

„Vreau să le mulţumesc avocaţilor mei pentru rezistenţă şi munca pe care o depun în acest dosar politic. Trebuie să recunosc că este o sarcină infernală pentru ei. Să nu fie acceptată nicio cerere, să nu fie auzite, în anumite situaţii, strigătele din suflet care cheamă la raţiune şi legalitate”, a scris acesta pe profilul său de pe Facebook.

Referindu-se la condițiile sale de detenție acesta a mai adăugat că i-a fost redus timpul de plimbare, are dreptul la doar un singur apel telefonic, iar coletul pe care urmează să-l primească ar exista posibilitatea să ajungă mai greu.„De azi, din nou, pot forma doar un singur număr de telefon. Va trebui iarăşi să aleg: vorbesc cu soţia şi fetiţa mea de 2 anişori sau cu părinţii mei, care au o vârstă şi, din păcate, nu se simt foarte bine, ori cu copiii care nu sunt în ţară. Mă aştept ca şi coletul pe care îl primesc săptămânal, conform legii, să ajungă mult mai greu. Cred că mai urmează şi alte surprize”, a scris acesta.

Fostul premier și-a exprimat regretul asupra faptul că emisiunea „Politica” realizată de către jurnalista Natalia Morari a fost închisă. El i-a mulțumit pentru principialitate și profesionalism.

„Nimeni nu poate spune că am avut relaţii de prietenie cu Natalia Morari. Vreau să-i mulţumesc, ca şi cetăţean, pentru curaj, principialitate şi profesionalism. Pe de o parte, îmi pare rău că emisiunea „Politica” s-a închis, dar pe de altă parte – sunt de acord: cu sapa împotriva avioanelor nu poţi face nimic. Sper că noile proiecte vor fi aşa cum ţi le-ai propus, Natalia” a menționat Vlad Filat.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine