Ce presupune liberalismul social – doctrina politică a Partidului Acțiune și Solidaritate

liberalism2
Foto:/pas/

Partidul Acțiune și Solidaritate (PAS), nou constituit de către echipa Maiei Sandu, și-a ales ca doctrină politică liberalismul social. Iată ce presupune această doctrină.

PAS este un partid de centru-dreapta, de orientare liberal-socială, care proclamă ca valoare supremă libertăţile şi drepturile individului. Credinţa în capacităţile regulatorii ale pieţei libere şi în iniţiativa privată ca fundamente ale bunăstării, dar considerăm că egalarea şanselor nu poate fi asigurată din fără un angajament din partea partea statului

Acesta trebuie să ia asupra sa sarcina de redistribuire parţială a bunurilor către păturile social vulnerabile, în scopul creării unui echilibru, al unei armonizări în cadrul societăţii. Excesele bogăţiei şi ale sărăciei pun în pericol libertatea, deoarece duc la concentrarea abuzivă a puterii şi la crearea unor regimuri oligarhice.

Liberalismul social consideră că libertăţile politice pot fi obţinute doar prin participarea activă şi implicarea directă a cetăţenilor în viaţa publică.

Photo Credit: /pas/
Photo Credit: /pas/

Întreg programul /pas/ îl găsiți aici: Partidul Acțiune și Solidaritate

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine