(foto) Cei mai activi tineri de la noi au fost premiați în cadrul galei Super Heroes of Moldova

sherocollage
Foto:Super Heroes of Moldova

La 22 mai 2016, în Moldova a fost organizată „Gala Super Heroes of Moldova”. Proiectul vine să evidențieze tinerii care au reușit prin forțele proprii să se remarce acasă sau peste hotare, adică să devină eroi. Evenimentul este organizat de către Centrul Național al Tineretului iYoung și Centrul Internațional Antidrog.

Iată câștigătorii celor 15 categorii de la gală, sub fiecare fotografie găsiți motivul pentru care organizatorii i-au oferit premiu:

Teatru

Actorii pe scena teatrului trebuie să se ridice deasupra vieţii, astfel interpretând mai multe roluri, aceștia devin adevărați eroi.

Câștigătoare –  Ștefania Laura Vutcărău

Photo Credit: Ștefania Laura Vutcărău/ Facebook
Photo Credit: Ștefania Laura Vutcărău/ Facebook

Laura muncește împreună cu mama ei – Ala Mensicov, în teatru, de dimineață până seara târziu. Teatru a devenit a doua lor casa, membra a echipei voluntare „Let’s make a change” de curând au organizat Evenimentul cu genericul „Movie Night” a fost organizat pentru cauza nobilă, astfel banii strânși din procurarea biletelor au fost donate unei familii cu 5 copii din orașul Sângera. Joacă rolul ficei în Piesa de teatru Oscar și Tanti Roz, la Teatrul Eugene Ionesco.

Muzică

Se spune că muzica poate transforma lumea , întrucât ea schimbă oamenii. Cu o astfel de putere artiştii sunt adevăraţi eroi, nu?

Câștigător – Andrei Ioniță

Photo Credit: Andrei Ioniță/ Facebook
Photo Credit: Andrei Ioniță/ Facebook

Andrei Ioniță în vârstă de 23 de ani din Republica Moldova a făcut din nou senzație la X FACTOR. O interpretare proprie a piesei „Cântă cucu, bată-l vina” . Organizator de evenimente patriotice, cinstind eroii care au decedat pe câmpul de luptă din Transnistria în 1992 și veșnicele victorii ale Sfântului Ștefan Cel Mare. Promovează tradițiile și cultura poporului moldav. Realizatorul piesei „Rugă pentru părinți”

Producție Video

Întreaga poveste a vieții poate fi imortalizată prin intermediul producţiei video, astfel specialiştii în acest domeniu devin eroi ai epocii contemporane, fie el producător, editor sau distribuitor poate inspira tinerii să practice producția video aici acasă

Câștigătoare – Irina Ursu

shero3

Irina este organizatoarea proiectului „CronografTur” ce prezintă proiecții în aer liber pentru mai multe localități din Republica Moldova, este tânără și promovează producția video la maxim, deci este un distribuitor al cinematografiei autohtone.

Jurnalism

Eroii celor mai noi informații sunt jurnaliștii. Ei ne informează și ne educă într-o manieră atractivă și motivațională.

Câștigător – Alexandru Topolenco

Photo Credit: stefanvoda.md
Photo Credit: stefanvoda.md

Alexandru Topolenco, este un tânăr activ care promovează transparența în domeniul mass-media, a creat un portal de știri pentru raionul Ștefan Vodă, și mediatizează lucrurile care se întâmplă într-o formă cât mai corectă. A participat la mai multe emisiuni televizate la posturile TV precum Moldova 1, Publika TV, Jurnal TV de unde a căpătat experiență iar acum se bucură de încredere din partea locuitorilor orașului și raionului Ștefan Vodă.

Design Grafic

Nu vom exagera deloc dacă vom spune că, pentru era digitală în care trăim, specialiștii în design grafic sunt adevărați super eroi. Ei sunt cei care fac minunată orice apariție pe net sau pe hârtie.

Câștigător – Octavian Curoșu  

Photo Credit: Octavian Curoșu
Photo Credit: Octavian Curoșu

Octavian are un talent unic de a transforma ideile sale în imagini reale, în povești vii. Arta este cea mai mare pasiune pentru el, iar tinerii care își găsesc această pasiune și se dedică ei, sunt deosebiți.

Ansamblu Vocal

Câștigător – BRAIN BAND

Photo Credit: BRAIN BAND
Photo Credit: BRAIN BAND

Brain Band- noul proiect muzical care vine să bulverseze showbizul local. Au impresionat și publicul din România ajunsi în finala concursului X Factor.

Dans

Pe cât de mare e varietatea genurilor de dans, pe atât de mare e posibilitatea să cunoști un super erou în domeniu mai ales ca cei ce practica dansul sunt mereu live.

Câștigător – Maxim Stodusnii

Photo Credit: Maxim Stodusnii/ Facebook
Photo Credit: Maxim Stodusnii/ Facebook

Practică dansul de 10 ani, a început într-un cerc de dans din Vadul lui Vodă după care a intrat la Colegiul Național de Coregrafie din Chișinău, unde a învățat dansul, pe lângă colegiu dansa în show-balletul just Friends 3 ani. Apoi au început turneele: China, SUA, Turcia , Qatar, România , Ucraina, Spania, Bulgaria , Germania, Franța. Colaborare cu trupa de balet! Moscow Ballet, care l-a ajutat să cunoască lumea! Teatrul Național de Operă și Balet este tot o experiență mare din viața lui, a muncit pentru teatrul nostru aproximativ 3 ani! Ca profesor a început să activeze în Just Friends după care îi vine propunere să predea dansul clasic la Codreanca unde predă și până în prezent!

Sport

Viaţa fără sport nu ar trebui să existe! „Mens sana in corpora sano.” Indiferent de natura lui, sportul este important! Poţi să mergi la sală sau poţi lucra câteva exerciţii fizice acasă – important este să vrei să faci acest lucru!

Câștigător – Stanislav Reniță

Photo Credit: O seară perfectă
Photo Credit: O seară perfectă

Are 23 de ani, dar în palmaresul personal dispune de titlul de campion mondial KOK și nu doar. Este campionul Republicii la K1 în 2010 si 2012, campion European în Letonia – 2013, dar nu se oprește aici.

Stanislav Reniță a început practicarea sportului de la vârsta de 6 ani, dar pasiunea adevărată față de K1 și-a dezvoltat-o în clubul LION, club în care toți sportivii sunt motivați. Antrenorii lui Stanislav Reniță sunt: Vladislav Belinschi și Alexandru Petcoglo îl încurajează și îndrumă în lumea K1.

Blogging

Da! Super eroii sunt pe internet. Indiferent dacă scriu sau vorbesc foarte bine, dacă înșiră texte lungi sau produc filme scurte, scopul lor e să atragă o audiență cât mai mare ca sa aducă un impact în societate.

Câștigătoare- Maria Chiper 

Photo Credit: Madein.md
Photo Credit: Madein.md

Maria este o tânără activă, face voluntariat de mulți ani și se implică în diverse proiecte naționale și internaționale.
Blogging face din 2010, deci de 6 ani. Și-a făcut un blog de călătorii, pe care scrie despre escapadele sale peste hotare, dar promovează și destinațiile din țară. În mai anul curent participă la proiectul Descoperă Moldova.

Antreprenoriat

Un antreprenor de succes are calitățile unui super erou: E deștept, abil, informat și mereu gata să acționeze.

Câștigător – Stanislav Suruceanu

Photo Credit: Stas Suruceanu/ Facebook
Photo Credit: Stas Suruceanu/ Facebook

Stanisalv este director al companiei ce a creat aplicația iTransport, o aplicație gratuită și foarte utilă. La 19 ani are o companie de succes, cu 11 angajați. Recent Aplicația iTransport, cea care va arăta când va ajunge transportul public în stație a fost testată cu succes.

Arte Plastice

Cum arată eroul tău în domeniul artelor plastice?! – E femeie sau bărbat? – Are plete drepte sau păr cârlionțat? – Ce tehnică de pictat preferă?

Câștigător – Alexei Luca

Photo Credit: costesti.info
Photo Credit: costesti.info

Pe stația de așteptare din centrul satului Costești a pictat o compoziție grafică cu floarea soarelui în stilul lui Van Gogh. Timp de o zi, Alexei Luca impreuna cu tinerii de la Filocalia Charity au reuşit să schimbe aspectul staţiei care la început, era într-o stare deplorabilă din cauza afișelor informative lipite pe pereții stației.  Pe întreaga perioadă a lunii aprilie, a pictat 5 din cele 6 stații din satul Costești.

Voluntariat

Voluntarii nu sunt plătiţi nu pentru că nu au nicio valoare, ci pentru că sunt de nepreţuit. Acest domeniu este un stil de viaţă pentru mulţi tineri, deveniţi Supereroi.

Câștigător- Emil Chichioi 

Photo Credit: Festivalul voluntarilor
Photo Credit: Festivalul voluntarilor

Emil este un tânăr ambițios ce la 18 ani este fondator și președinte al proiectului Debate Academy Moldova, Consilier în Consiliul Local al Copiilor şi Tinerilor (CLCT), Vice Presedinte la UN Youth Association of Moldova și membru al organizației de tineret EYP Armenia

Promovarea Modului Sănătos de Viață

Fericirea constă, în primul rînd, în sănătate, promovarea modului sanatos de viata este o combinație perfectă între alimentație, sport, mișcare, artă și educație

Câștigător– Ilie Ștefârță 

Photo Credit: Anca Birleanu/ PhotoRun
Photo Credit: Anca Birleanu/ PhotoRun

Ilie Ștefîrța este un tânăr sportiv, participant la maratonuri în scaunul cu rotile. Câștigător a numeroase evenimente sportive și al semi-maratonului din București. În acest an, Ilie a ocupat locul al treilea la București, parcurgînd 21 km într-un scaun cu rotile.

Fotografie

Fără loc de dubii, eroii amintirilor rămân a fi fotografii. Ei sunt cei care au abilitatea să imortalizeze și să ne ajute să păstrăm vii cele mai importante momente din viață

Câștigător – Ion Alexandru Pleș

Photo Credit: Moldova ICT Summit
Photo Credit: Moldova ICT Summit

Ion Pleș Alexandru și-a cizelat abilitățile încă din primii ani de facultate. A realizat o serie de proiecte individuale, promovând fotografia de călătorie. A colaborat în cadrul celor mai cunoscute proiecte de la noi, cum ar fi Omul Anului, dar și captând cele mai frumoase momente de familie.

Una dintre cele mai mari pasiuni ale lui Ion Pleș este orașul Chișinău, pe care-l fotografiază din cele mai frumoase perspective.

Literatură

Hmm…oare câte figuri de stil poate inventa un super erou? Dar cum poate fi salvată lumea prin literatură?

Câștigător– Andrei Zapșa 

Photo Credit: Andrei Zapșa/ Facebook
Photo Credit: Andrei Zapșa/ Facebook

Cel mai tânăr membru al Uniunii Scriitorilor Europeni din Republica Moldova,  Andrei Zapșa, a debutat în lumea fascinantă a literaturii. Acesta a lansat, la 19 aprilie curent, prima trilogie fantasy din Republica Moldova, intitulată „Marea Bătălie”, fiind o premieră pentru țara noastră, iar evenimentul a adunat cei mai dornici cititori de literatură fantastică.

Centrul Naţional al Tineretului iYoung este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică, non-profit, ce pledează pentru dezvoltarea calitativă şi eficientă a tinerilor din Republica Moldova. Centrul Internaţional Antidrog are drept scop educarea societăţii civile în privinţa stopării consumului de droguri și practicarea modului sănătos de viață.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine