Pirka Tapiola, despre marșul solidarității „Moldova Pride” 2016: „A-i respecta pe ceilalți nu îți ia nimic”

10418156_10206132370457218_3904066166342639268_n

Pirkka Tapiola, ambasadorul UE în Republica Moldova, a transmis un mesaj după incidentele care au avut loc în cadrul marșului solidarității „Moldova Pride” 2016. Oficialul european s-a arătat mulțumit de faptul cum polițiștii au asigurat securitatea celor care au mărșăluit.

„Astăzi, vreau să îmi exprim gratitudinea și aprecierea față de Ministerul Afacerilor Interne și Poliție care au făcut tot ce le-a stat în putere pentru a proteja participanții la marșul „Fără Frică” ce a avut loc astăzi la Chișinău. Au făcut o treabă bună. Cu regret, evenimentele din jurul marșului au arătat cât de multă intoleranță a rămas în societate. Eu cred cu tărie că toleranța și respectul unul față de altul este cea mai bună cale de a progresa ca societate în beneficiul tuturor. A-i respecta pe ceilalți nu îți ia nimic”, a scris pe pagina sa de Facebook diplomatul.

 

tapiola

Reamintim că, pentru al patrulea an consecutiv, la Chișinău s-a desfășurat un marș de susținere a comunității LGBT, care are loc în cadrul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride” 2016.

Din păcate, comunitatea LGBT din Moldova și susținătorii acestora nu și-au putut duce până la capăt planul deoarece marșul a fost marcat de mai multe incidente, fiind periclitat de preoți și enoriași care promovează valorile unei familii tradiționale. Aceștia au încercat să treacă de lanțul polițiștilor care îi protejau pe cei care mărșăluiesc. Oamenii legii au ripostat, iar între cele două tabere au avut loc altercații și îmbrânceli.

Pentru că situația devenea tensionată, participanții la marșul solidarității au fost nevoiți să se retragă utilizând mai multe autobuze. Mai multe detalii aici.

Taguri: #Fără frică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine