(foto) Mesajul delegației ONU Moldova despre marșul solidarității „Moldova Pride” 2016

13240731_614546402041470_7216871713890864584_n
Foto:Facebook / ONU Moldova

„Non-discriminarea, dezvoltarea umană bazată pe respectarea drepturilor omului, incluziunea și egalitatea sunt valori universale ale ONU și principii fundamentale ale societăților moderne”. Acesta este mesajul Organizaţiei Naţiunilor Unite din Moldova care au participat astăzi la marșul solidarității „Moldova Pride” 2016. La eveniment a fost prezentă și reprezentanta rezidentă adjunctă a PNUD în Moldova, Narine Sahakyan.

Țările au depus eforturi prin etape succesive, dificile de a promova drepturile omului și libertățile universale, prin promovarea egalității de gen, dreptului femeilor la vot, drepturilor minorităților etnice și a persoanelor cu dizabilităţi. Egalitatea pentru persoanele LGBTI este un alt capitol care are nevoie de solidaritate la nivel mondial”, se mai menționează în mesajul organizației.

Totodată, ONU în Moldova reiterează faptul că drepturile omului sunt pentru toţi, inclusiv pentru persoanele LGBTI și nimeni nu ar trebui să fie lăsat în urmă, valori care sunt reflectate de Obiectivele de Dezvoltare Durabilă, care sunt transformative, universale și bazate pe drepturi.

Reamintim că, pentru al patrulea an consecutiv, la Chișinău s-a desfășurat un marș de susținere a comunității LGBT, care are loc în cadrul Festivalului comunității LGBT „Moldova Pride” 2016.

Din păcate, comunitatea LGBT din Moldova și susținătorii acestora nu și-au putut duce până la capăt planul deoarece marșul a fost marcat de mai multe incidente, fiind periclitat de preoți și enoriași care promovează valorile unei familii tradiționale. Aceștia au încercat să treacă de lanțul polițiștilor care îi protejau pe cei care mărșăluiesc. Oamenii legii au ripostat, iar între cele două tabere au avut loc altercații și îmbrânceli.

Pentru că situația devenea tensionată, participanții la marșul solidarității au fost nevoiți să se retragă utilizând mai multe autobuze. Mai multe detalii aici.

 

Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Facebook / ONU Moldova
Taguri: #Fără frică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine