Igor Dodon riscă să facă muncă în folosul societății pentru blocarea Marșului Solidarității „Fără Frică” 2016

dodonfricacollage

Duminică, 22 mai, între orele 12:00 și 13:00, Centrul Genderdoc-M organizează marşul de solidaritate cu genericul „Fără frică”. Scopul acestui eveniment este de a susţine drepturile persoanelor din comunitatea LGBT.

Vineri într-o conferință de presă PSRM a anunțat că organizează duminică, în timpul marşului al minorităţilor sexuale, un Festival al Familie. Aici puteți vedea evenimentul de pe Facebook al Marșului Solidarității „Fără Frică” 2016.

Victor Poleacov a specificat că duminică, începând cu ora 11.00, în PMAN vor avea loc mai multe activităţi printre care – concursuri pentru copii, dar şi pentru toată familia, se vor face fotografii. Potrivit organizatorilor, evenimentul are ca scop promovarea familiei tradiţionale, formată din bărbat, femeie şi copii, şi a valorilor acesteia.

Am constatat cu regret că acum duminică va fi organizat un marş al minorităţilor sexuale, care vor merge de la Magazinul Unic spre Piaţa Marii Adunări Naţionale”, a spus Victor Poleacov.

Deputatul în Parlament din partea PSRM, Vladimir Odnostalco, şi-a exprimat regretul că autorităţile locale au permis desfăşurarea marşului reprezentanţilor minorităţilor sexuale. Parlamentarul îşi mai exprimă regretul pentru faptul că „autorităţile chiar impun, prin adoptarea legislaţiei favorabile, ca propaganda orientării sexuale netradiţionale să fie acceptată”.

De asemenea, în cadrul conferinței de presă s-a insistat foarte mult pe folosirea copiilor în a crea imaginea Festivalului Familiei.

Echipa #diez a contactat-o pe Doina Ioana Străisteanu, avocata Centrului Genderdoc-M să ne spună cine totuși se va face vinovat în caz că vor avea confruntări duminică, în PMAN, între ultra-tradiționaliști și membri ai comunității și susținătorii LGBT.

Photo Shape Editor: https://www.tuxpi.com/photo-effects/shape-tool„Legea cu privire la întrunire spune că atunci când mai multe grupuri de persoane intenționează să desfășoare mai multe acțiuni în unul și același loc, aproximativ în aceeași dată și oară se discută cu autoritatea publică locală, în cazul nostru cu Primăria Chișinău, se negociază și se face în așa fel, dacă este posibil, ca evenimentele să se succeadă.

În momentul în care niciunul nu cedează și una dintre organizații nu a anunțat din timp despre această intenție, așa cum a făcut-o GENDERDOC-M, dar instignă societatea să vină la întrunire cu scopul de a-și exprima dezacordul față de acest marș, așa cum a făcut-o PSRM, evident că această organizație (PSRM) încalcă dreptul la întrunire.

Acest drept este oferit de către lege, odată ce Partidul Socialiștilor cunosc, ei cu siguranță știu căci nu în zadar au ales anume acel loc de a-și organiza spontan întrunirea, ei o fac cu rea credință. O fac cu instignare la ură împotriva comunității LGBT.

Noi deja am câștigat un proces împotriva Partidului Socialiștilor anul acesta. Dacă domnul Dodon Igor și ceilalți membri ai partidului își asumă toată răspunderea pentru tulburările ordinii publice în eventualele acțiuni de violență, huliganism și alte dezordini, atunci este răspundeea lor.

Încălcarea dreptului la întrunire pentru comunitatea care va merge în marș de la strada Ismail până la strada Pușkin, va duce la răspundere penală (art 187 Codul Penal).

Încălcarea se pedepsește cu sancțiuni și amendă cu muncă neremunerată în folosul comunității. Ei nu au cum să nu cunoască traietoria marșului și o fac intenționat. Ei nu vor să accepte că noi suntem foarte mulți și foarte diferiți în această societate. Noi vom fi gata să-i acționăm la Procuratură și, ulterior, în instanța de judecată”, a spus avocata.

Mai multe detalii despre campania „Fără Frică” vedeți în emisiunea Nataliei Morari.

Taguri: #Fără frică
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine