(foto, video) Cunoaște-i pe finaliștii concursului POT Music 2016

1
Foto:diez.md

POT Music Fest este scena care aduce muzica tânără și alternativă din țară. Finala concursului muzical care s-a desfășurat pe parcursul a câteva luni va avea loc mâine la Teatrul Eugene Ionesco. Pe scenă vor evolua patru formații care vor concura pentru titlul de câștigătoarea concursului „POT Music” 2016.

Mai jos puteți afla cine sunt tinerii și ce fel de muzică cântă aceștia.

Formația „Shelter”

Formația este alcătuită din cinci tineri. Aceștia au vârstele cuprinse între 15 și 17 ani. Solista formației, Iuliana Vindereu, în timpul concertului de preselecție al POT Music ne-a mărturisit că piesele pe care le cântă formația le aparțin în marea majoritate. „Muzica noastră este în stil rock, dar avem și piese cu accente folclorice, de exemplu piesa „Foaie Verde”. Ne-am format, practic, în luna octombrie 2015 și participăm pentru prima dată la un asemenea concert. Am făcut-o deoarece considerăm că avem potențial”, a spus tânăra.

Photo Credit: Shelter/Facebook

Formația „Autist”

Formația „Autist” a acces în finala concursului după ce trupa „Till The Last Drop” a hotărât să nu mai participe în finală. „Autist” este formată din patru tineri, iar stilurile muzicale pe care le abordează aceștia sunt: punk, crossover.

 

Photo Credit: „Autist”/Facebook

Puteți să audiați piesele formației accesând acest link.

Formația „LabbaTrista”

Despre formația „LabbaTrista”, solistul acesteia, Ronin Terente, ne-a mărturisit într-un interviu anterior următoarele: „Trupa LabbaTrissta a fost formată în 2005, odată cu evoluția membrilor acesteia în No Shagga. Atunci când a plecat din formație chitaristul Mihai Gâțu, acesta a fost înlocuit cu Alexandru Marinat, iar proiectul s-a redenumit în LabbaTrissta. Astfel, noua formație este vie de aproape doi ani”. Cum va evolua pe scenă și ce surprize v-a pregătit trupa urmează să aflați la concertul de mâine.

Photo Credit: LabbaTrista/Facebook

Formația „Anxiety”

Unul din membrii trupei, Vlad Sabajuc, a spus despre trupa lor că a fost formată în februarie 2012. „De-a lungul timpului, componența s-a modificat, însă acum avem una stabilă. Cântăm Alternative Metal și Groove Metal, dar mereu ne străduim să ne lărgim orizonturile și spectrul nostru muzical. În momentul actual suntem cinci membri: Sabajuc Vlad – Tobe (Lider, Fondator); Nebunu Vlad – Chitară, Back Vocals (Fondator); Bratu Gabriel – Chitară Bass; Iurașco Eugeniu – Voce; Maxim Stepanov – chitarist”, a spus tânărul.

Acest concurs pentru „Anxiety” reprezintă o modalitate de a se promova și de a se dezvolta ca muzicanți. „Am decis să participăm la această competiție pentru a învăța multe lucruri utile și pentru a face un pas important pentru noi, evoluând în fața publicului de la Chișinău, care s-a dovedit a fi unul deosebit de receptiv. Deoarece localizarea noastră geografică ne creează anumite dificultăți în activitatea trupei, Pot Music este oportunitatea perfectă pentru a ne afirma și pentru a deveni auziți”, a spus Vlad Sabajuc.

Photo Credit: diez.md

Mai multe despre concertul de mâine citiți într-un material realizat de #diez.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine