Europarlamentarul Andi Cristea: Moldova e în proces de reformare însă există și vulnerabilităţi

andicristea
Foto:UNIMEDIA.INFO

Europarlamentarul Andi Cristea, co-preşedintele Comitetului Parlamentar de Asociere UE – Republica Moldova, le-a spus autorităţilor moldoveneşti că cele mai importante lucruri sunt legate de continuarea reformelor, de stabilitate şi de menţinerea cursului european. Totodată, oficialul a subliniat că deşi sunt înregistrate anumite progrese în procesul de reformare, există vulnerabilităţi care trebuiesc eliminate.

Deputatul european a spus că după ce anul trecut a fost o instabilitate politică foarte mare, acum este nevoie ca Republica Moldova să recâştige încrederea partenerilor, dar mai ales a propriilor cetăţeni. Aceasta, din punctul său de vedere, e posibil prin implementarea reală şi credibilă a reformelor. „Vedem progrese, am stabilit să avem o altfel de întâlnire la 26 septembrie la Bruxelles pentru a analiza imaginea de ansamblu. Identificăm în continuare o serie de vulnerabilităţi, în special cele din sistemul financiar-bancar”, a opinat Andi Cristea, transmite IPN.

Un alt europarlamentar român, Norica Nicolai, a declarat: „Avem multă încredere în actuala putere politică. Este important să avem garanţia că la Chişinău suntem în prezenţa unei guvernări în beneficiul cetăţeanului, şi nu a unui grup de interese politice”.

„Noi suntem parteneri. Nu venim precum un profesor, care vine în sala de clasă să verifice temele elevilor. Venim aici pentru a vă sprijini, pentru a coopera. Dar, bineînțeles, că vrem să vedem finalizarea promisiunilor făcute. Consider însă că și pe viitor vom colabora eficient”, a spus europarlamentar Petras Austrevicius.

Premierul Pavel Filip a apreciat faptul că „şi în 2016, Moldova rămâne pe lista ţărilor prioritare cărora Parlamentul European le acordă sprijin democratic”. Prim-ministrul a spus despre partenerii europeni că sunt „nişte prieteni adevăraţi care sunt alături şi când treci prin momente dificile”.

Membrii Parlamentului European au dat asigurări că UE este gata să reia susţinerea financiară a Moldovei, imediat ce Guvernul va ajunge la acord cu Fondul Monetar Internaţional.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine