Smart-Ed – aplicația creată de tinere din Moldova care ajută elevii să-și găsească un mentor

img_1175

O echipă de fete din Bălți au creat o aplicație care vine în suportul sistemului educațional din Republica Moldova. Aplicația Smart-Ed oferă posibilitatea utilizatorilor de a-și găsi pe o platformă virtuală un mentor pentru a le oferi consultații la un obiect sau altul.

Aplicația a fost creată în cadrul competiției Technovation Challenge 2015. Atunci au participat 8 echipe din Moldova, iar echipa care a intrat în semifinala internațională este Pandicorns, din Bălți. Echipa înseamnă Olga Coniuc, Cătălina Rotariu, Alexandra Babin, Carmelia Tatian și mentorul echipei – Sara Hoy (Voluntar al Corpului Păcii).

O problemă pe care fetele au identificat-o în comunitatea lor, și anume lipsa unui loc în care tinerii ar putea găsi ajutor suplimentar orelor de la școală, le-a determinat să creeze aplicația Smart-Ed. Aplicația nu doar ar fi acel loc în care elevii ar găsi mentori pentru a fi ajutați, dar aici ei ar putea comunica pentru a stabili un orar de întâlniri și alte detalii ce le-ar facilita interacțiunea.

Aplicația este la nivel de prototip.

screens

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine