Primăria: Care este stadiul lucrărilor pe șantierele de reconstrucție din zona centrală a Chișinăului

DSC_4302
Foto:Primăria Chișinău

Primăria municipiului Chişinău informează despre începerea lucrărilor de decopertare a părţii carosabile pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, tronsonul cuprins între str. Ciuflea și str. Ismail, obiectiv care face parte din cadrul I etape a programului de reabilitare şi modernizare a infrastructurii rutiere a trei străzi principale din zona centrală a Capitalei.

Pe tronsonul respectiv, cu lungimea de 280 de metri, lucrările se desfăşoară între orele 20.00 și 6.00, pentru evitarea ambuteiajelor şi constau în decopertarea părţii carosabile uzate, colmatarea fisurilor existente, aplicarea membranei geotextile, urmate de aşternerea stratului de binder. Durata lucrărilor pentru ambele sensuri de circulaţie este de șapte zile.

Următoarea etapă de lucrări pe artera principală a Capitalei va cuprinde tronsonul între str. Ismail și str. Tighina. De asemenea, pe şantier se desfăşoară lucrări de schimbare a pilonilor pentru iluminatul stradal.

 

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

????????????????????????????????????

???????????????????????????????????? ????????????????????????????????????

În acelaşi context, pe şantierele de reconstrucţie a tronsonului de canalizare pluvială pe bd. Constantin Negruzzi şi a infrastructurii rutiere a str. Vasile Alecsandri, lucrările se desfăşoară conform calendarelor aprobate.

Astfel, pe tronsonul de canalizare pluvială au fost construite deja cele 21 de cămine monolite de colectare, prevăzute în proiect, la care vor fi conectate receptoarele de captare a apei de ploaie şi montate peste 600 de metri liniari de tuburi noi. Totodată, s-au realizat lucrări de amenajare stradală a bd. C. Negruzzi, care au vizat montarea pilonilor pentru iluminatul stradal, inclusiv placarea cu pavaj pe ambele sensuri a peste 1.700 m² de trotuare şi montarea a circa 500 de metri liniari de borduri.

Conform proiectului aprobat, pe strada Vasile Alecsandri se finalizează lucrările de amenajare stradală. Până în prezent au fost placate cu pavaj circa 6.000 m² de trotuare, 5.600 m² locuri de parcare pentru maşini şi montate peste 8.750 de metri liniari de borduri. Astfel, pentru săptămâna curentă sunt planificate continuarea lucrărilor similare pe tronsonul cuprins între străzile Al. Bernardazzi și Alexe Mateevici, după care vor demara lucrările de pregătire pentru asfaltarea integrală a străzii, planificată pentru luna iunie.

Menţionăm că lucrările care se desfăşoară în prezent în zona centrală a Capitalei sunt parte componentă a proiectului care prevede reconstrucţia reţelei de străzi şi trotuare, crearea locurilor de parcare şi modernizarea sistemului de iluminat public pe bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt, bd. C. Negruzzi, str. V. Alecsandri, str. Tighina, str. 31 August 1989 şi str. Alexandru cel Bun, finanţat de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Banca Europeană de Investiţii şi Fondul Special de Energie Verde al BERD, în valoare totală de 22 de milioane de euro.

 

DSC_4311

DSC_4307

DSC_4309

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine