(video) Afacere de familie: Un tânăr și tatăl acestuia puneau în circulaţie dolari falşi

4790428-700×352

Un tânăr de 28 de ani și tatăl acestuia în vârstă de 49 ani, locuitori ai capitalei, au fost reţinuţi de către forțele de ordine, pentru că ar fi pus în circulaţie bancnote cu nominalul de 100 de dolari cu semne evidente de falsificare. Ei au fost monitorizați şi documentaţi de către poliţişti timp de 3 luni de zile, perioadă în care a fost acumulate probe concludente ce vor demonstra vinovăția acestora în instanța de judecată.

Astfel poliţiştii au constatat că bancnotele ar fi fost aduse fraudulos din Federaţia Rusă, cu care procurau ulterior telefoane mobile, tablete, iPad-uri şi aparataj audio video, de pe anunţurile postate pe reţelele de socializare.

În cadrul percheziţiilor autorizate şi desfăşurate la domiciliul lor, au fost depistate şi ridicate bancnote cu nominalele de 100 de dolari, cu semne evidente de falsificare, telefoane mobile, cartele sim, fiind sigilate şi expediate la Centrul criminalistic şi expertize judiciare al IGP.

În context bănuiţii au fost arestaţi pe un termen de 30 zile şi sunt cercetaţi penal pentru punerea în circulaţie a banilor falşi. Ei riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani. Totodată serviciile de investigaţii continuă cercetările în vederea stabilirii tuturor circumstanţelor, precum şi alţi complici în acest caz.

Poliţia Capitalei solicită cetăţenilor care au avut de pătimit, să se adreseze la Inspectoratul de Poliţie a sectorul Ciocana, strada Voluntarilor 3/1, telefon de contact 0 (22) 47-11-53.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine