Doi elevi din Moldova au obținut medalii de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie

foto_olimpici_chimie2_1
Foto:Ministerul Educației

În perioada 1 – 8 mai curent, în Moscova, Federația Rusă s-a desfășurat cea de-a 50-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Chimie „D. Mendeleev”, la care au participat 114 elevi din 22 țări.

Cicnaev Mihail, elev în clasa a XII-a, Liceul Teoretic „M. Viteazul” și Mitcov Dumitru, elev în clasa a XI-a, Liceul Teoretic „M. Eminescu” din Chișinău, s-au întors acasă cu două medalii de bronz.

Timp de 5 ore participanții au parcurs două probe teoretice și una practică, toate cu un grad de complexitate extrem de ridicat.
Potrivit reprezentantului Ministerului Educației Nadeja Velișco, prima probă teoretică a cuprins 8 probleme obligatorii, iar a doua a avut ca obiectiv rezolvarea unei probleme (la alegere dintr-un set de trei) pentru fiecare din cele 5 secțiuni incluse: chimie fizică, științele vieții, chimie anorganică, chimie organică și chimie analitică.

Un aport considerabil la pregătirea elevilor olimpici l-au avut atât profesorii din scoli și licee cît şi echipa de profesori de la Facultatea de Chimie şi Tehnologie Chimică, Universitatea de Stat din Moldova.

Precizăm că din lotul olimpic al Moldovei au mai făcut parte Curtev Stefan, elev, clasa a XII-a, Liceul Teoretic ”D. Cantemir”, și Mogorean Regina, clasa a XI-a, Liceul Teoretic ”M. Viteazul”, Chișinău.

foto_olimpici_chimie

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine