(galerie foto, video) Cel mai scump zbor din lume costă 38.000 de dolari într-o singură direcție

6

Cel mai scump zbor comercial din lume costă 38.000 de dolari, adică prețul unei garsoniere. Iar acesta nu este decât prețul pentru o singură călătorie. În plus, zborul are o escală. Unde? Zborul este între Mumbai și New York, cu o oprire la Abu Dhabi, operat de compania aeriană Ethiad Airways.

Ethiad Airways tocmai a depășit recordul pe care l-a deținut anul trecut, de 32.000 dolari pentru un zbor. Recent, compania aeriană a lansat cel mai scump bilet de avion din lume de până acum, în valoare de 38.000 de dolari pe o singură rută, operat de cea mai mare aeronavă comercială, un Airbus A380.

Ce cumpără pasagerii la acești bani, pe lângă un bilet de avion propriu-zis

Cine va plăti 38.000 de dolari pentru un bilet dus sau chiar 76.000 dolari pentru o călătorie dus-întors va sta într-un “penthouse din cer”, adică o cabină privată de 11,6 mp, numită “The Residence”, care include dormitor, sufragerie cu televizor cu ecran plat de 32 inch, o canapea dublă din piele și baia. Pe lângă acestea, pasagerii au la dispoziție un bucătar și un majordom, iar în prețul biletului intră și transportul privat către și de la aeroport.

Într-o astfel “garsonieră printre noi” zborul lungul și eventualele turbulente poate că nici nu vor fi simțite, mai ales ca o călătorie Mumbai-New York durează între 19 și 21 de ore, cu escala din Abu Dhabi inclusă.

În aeronava Airbus A380 sunt disponibile locuri pentru aproape 500 de oameni, din care 415 la clasa econom. Cel mai ieftin zbor pe ruta Mumbai-New York costă 526 dolari (34.991 rupii indiene INR) în luna mai.

De asemenea, compania aeriană a anunțat că de la începutul lunii iunie, doritorii vor putea călători în cabina luxoasa între Abu Dhabi, Londra și Sydney, iar un zbor Londra-Mumbai va costa 26.000 dolari.

Etihad Airways este una dintre cele mai mari companii aeriene din lume, cu o flotă de 122 de aeronave Airbus si Boeing și 14,8 milioane de pasageri la bord în 2014. Etihad zboară către 90 de destinații și este considerată una dintre cele mai sigure companii aeriene.

1

2

3

4

5

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine