Trei vinuri de la Château Vartely au fost premiate cu argint la un concursul mondial

Chateau Vartely medalii Bruxelles 2016

Vinurile Château Vartely premiate cu medalii de argint în cadrul celui mai prestigios concurs de vin din lume, Mondial de Bruxelles, sunt: Individo Cabernet Sauvignon Merlot Rose, Individo Rară Neagră Malbec Syrah, Chardonnay Dulce (botrytis).

Gama Individo a fost lansată în octombrie 2015 și a reușit deja să se claseze în topul preferințelor iubitorilor de vin.

Chardonnay dulce 2013 este un vin dulce, botritizat. Vinul a fost obținut din struguri Chardonnay înnobilați de ciuperca Botrytis cinerea. Strugurii botritizați sunt culeși manual toamna târziu la momentul de maximă acumulare de zaharuri rezultând un vin de o bogăție aromatică excepțională.

Ediția 23-a a Concursului Mondial de Bruxelles a avut loc la Plovdiev, Bulgaria, în perioada 29 aprilie – 1 mai 2016 în colaborare cu orașul Plovdiev, Ministerul Turismului, Ministerul Agriculturii si Alimentatiei, Oficiul Național al Viei si Vinului din Bulgaria și alți parteneri și sponsori ai concursului.

Concursul Mondial de Bruxelles este recunoscut internațional și are o experiență de 22 de ani. În concurs se înregistrează în fiecare an aproximativ 9000 de probe din toată lumea fiind appreciate de peste 320 de experți internaționali profesionaliști.

Vinurile Individo Rose și Chardonnay dulce vor fi prezentate în cadrul Vernisajul Vinului, ediția X jubiliară, care va avea loc pe data de 26 mai la Capitoles Park. Vezi aici mai multe detalii despre eveniment.

Rezultatele

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine