Premieră în istoria concursului Eurovision Song Contest, ediția din 2016 va fi transmit live în SUA

Eurovision Song Contest Grand Final, Vienna, Austria – 23 May 2015
Foto:huffingtonpost.co.uk

Pentru prima dată în istoria concursului Eurovision Song Contest ediția din acest an va fi difuzată în direct și peste ocean, în Statele Unite ale Americii. Uniunea Europeană de Radio și Televiziune (EBU), cu sediul la Geneva, a anunțat, pe site-ul său, la începutul lunii mai, că a ajuns la un acord cu rețeaua de cablu Logo, deținută de compania Viacom International Media Networks, pentru difuzarea evenimentului în direct în Statele Unite, la 14 mai, informează AGERPRES.

Finala Eurovision va fi, de asemenea, difuzată în SUA pe site-ul rețelei de cablu, LogoTV.com, și pe aplicațiile mobile ale acesteia.

Lansată în 2012, Logo este disponibilă în aproape 50 de milioane de case, având ca public țintă lesbiene, homosexuali, bisexuali și transsexuali (LGBT). Site-ul său descrie Eurovision ca fiind „cel mai mare, cel mai îndrăzneț, cel mai exagerat concurs de muzică de pe pământ”, relatează BBC.

„Eurovision Song Contest este acum un fenomen cu adevărat global și suntem extrem de fericiți că telespectatorii din Statele Uunite se alătură celor din Europa, Australia și Asia pentru a urmări marea finală a celui mai longeviv concurs muzical anual de televiziune din lume, pe 14 mai”, a declarat Jon Ola Sand, producător norvegian de televiziune care a fost desemnat de EBU supervizor executiv al Eurovision.

Cea de-a 61-a ediție a Eurovision va avea loc la Stockholm, în perioada 10 — 14 mai. Capitala suedeză a mai găzduit competiția muzicală în 1975 și 2000. Anul acesta se vor afla în competiție 42 de țări — cel mai mare număr de concurenți din 2011, scrie BBC.

Republica Moldova participă la această competiţie din 2005. În acel an, ţara noastră a înregistrat cel mai bun rezultat – formaţia Zdob şi Zdub s-a plasat pe locul şase. Anul acesta țara noastră este reprezentată de interpreta Lidia Isac cu piesa „Falling Stars”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine