400 de pompieri şi salvatori vor fi pregătiți de Blajini să intervină la lichidarea situaţiilor excepţionale

1
Foto:dse.md

De Paștele Blajinilor pe 8 și 9 mai aproape 400 de pompieri și salvatori din întreaga țară vor fi la datorie pentru a interveni la lichidarea situațiilor excepționale, iar în servantul de luptă sunt pregătite pentru intervenție 131 de autospeciale. Astfel Serviciul Situații Exepționale va monitoriza securitatea antiincendiară de Paștele Blajinilor în municipiul Chișinău și în toate localitățile țării.

Cel mai mult se va monitoriza în preajma cimitirului Sfîntul Lazăr din municipiul Chișinău, unde duminică și luni vor fi amplasate cîte o autospecială a salvatorilor cu efectiv de intervenție. Mai mult, în municipiul Bălți, un echipaj de pompieri va asigura securitatea antiincendiară în prajama cimitirului din oraș, în aceste două  zile.

Pentru lichidarea consecințelor situațiilor de risc în capitală  vor fi  la datorie 60 de salvatori și pompieri cu 16 autospeciale de intervenție. Pompierii vor acționa în caz de incendii și alte situații de risc pentru viața persoanelor.

De asemenea, Serviciul Protecției Civile și Situațiilor Excepționale al MAI îndeamnă oamenii să respecte cu strictețe regulile de apărare împotriva incendiilor și să nu dea foc resturilor menajere. În caz de situații excepțioanale oamenii sunt îndemnați să solicite de urgență salvatorii la telefonul 901.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine