(foto) „A Treia Zi de Paști”, sărbătorită la Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală

4

Astăzi, 3 mai, Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală a inaugurat cea de-a XV-a ediție a sărbătorii pascale „A Treia Zi de Paști”. Cu această ocazie, conform datinei străbune, în curtea Muzeului a fost restaurat și instalat un scrânciob veritabil adus din satul Lozova, raionul Strășeni.

Programul tradițional de cântece și obiceiuri pascale a fost axat în acest an pe prestația corurilor de pe lângă două lăcașuri de cult: Corul Seminarului Teologic Ortodox din Chișinău, dirijor Ilie Gâscă, și Corul Bisericii Sf. Nicolae din s. Mileștii-Mici, r. Ialoveni, dirijor Victoria Captari.

Publicul prezent la eveniment a avut parte, de asemenea, de un program artistic prezentat de soliști notorii de folclor precum Marina Coptu, Viorica Ciubotaru ș.a. În cadrul evenimentului a avut loc loc lansarea calendarului pascal ”Miracol încondeiat”, în care sunt incluse imagini cu ouă încondeiate din colecția muzeului.

Totodată, vizitatorii au putut admira lucrări realizate în cadrul Atelierului de încondeiere, care se desfășoară anual în preajma sărbătorilor pascale, precum și ouă din colecția muzeului și lucrări în care se regăsesc motive pascale, realizate de membrii clubului „Curcubeu”.

1

2

3

5

6

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine