Sfaturi despre machiaj de la cei mai cunocuți makeup artiști ai celebrităților

finished-look-from-modern-grunge-makeup-tutorial-has-been
Foto:popsugar.com.au

De-a lungul vieții învățăm o mulțime de lucruri despre machiaj, de la prietene, mame, membrii familiei sau chiar și colege de munca. Cu toate că apreciem feedbackul primit de la cei dragi, este bine să auzi și sfatul unui makeup artist.

În plus, deși toate sfaturile sunt folositoare, din când în când trebuie să știm și ce este bine să nu mai facem când e vorba de înfrumusețare.

Citește în continuare sfaturile specialiștilor și încearcă sa le adopți atunci când te machiezi.

#1. ,,Mi-aș dori ca femeile să se oprească cu conturarea în exces a sprâncenelor. De fiecare dată când văd așa ceva, mă gândesc că persoanele respective par nervoase. Încearcă o abordare mai naturală atunci când vine vorba de sprâncene. Nimeni nu are nevoie de sprâncene perfect conturate de la un capăt la altul.” (Katey Denno, makeup artist al celebrităților).

#2. ,,Aș vrea ca această tendința a conturării și a corectării să înceteze pentru machiajul de zi cu zi. Lasă-ți pielea să respire, iar dacă ai nevoie de foarte mult timp pentru a corecta imperfecțiunile, este bine sa te duci și la dermatolog” (Daniel Martin, makeup artist al celebrităților).

#3. ,,Nu te machia într-o lumină proastă!” (Jamie Greenberg, makeup artist al celebrităților).

#4. ,,Cred că femeile trebuie să înceteze să se compare cu modele și celebritățile din reviste și de pe covorul roșu atunci când aplica tehnica de contouring. Nu cred că toata lumea are nevoie de conturare. Eu încerc să fac totul cât mai realist și subtil. Există desigur și momente potrivite pentru aceasta tehnică, dar nu în viața de zi cu zi. Ce poate arata bine și natural în casă, în lumina naturală ar putea fi prea evident și ciudat. Dacă vrei să-ți definești mai bine trăsăturile, după fondul de ten aplică cu ajutorul unui burete o culoare mai închisă pe zonele exterioare ale feței. Tapotează sub pomeți, pe tâmple și sub linia maxilarului. Ai grijă să uniformizezi bine totul, nu trebuie să fie o diferență foarte vizibilă între nuanța mai închisă și nuanța pielii tale” (Quinn Murphy, makeup artist al celebrităților).

#5. ,,Atunci când ai mai mult machiaj pe față, încearcă să umpli bine și sprâncenele și să le conturezi. Dacă le lași cu spatii goale, vor da un aspect șters întregii fețe” (Rocio Matos, makeup artist al celebrităților).

#6. ,,Nu mai folosi culoarea greșită de fond de ten. Foarte multe femei își aleg culori care potrivesc cu nuanța gâtului, însa acesta poate fi mai deschis, iar pieptul mai închis, așadar, eu recomand alegerea unui produs în nuanța pieptului, deoarece este mai ușor să aplici și pe gat fondul de ten și astfel să se uniformizeze.” (Jamie Greenberg, makeup artist al celebrităților)

#7. ,,Nu mai alege produse de makeup și de îngrijire pline de ingrediente toxice. Informează-te despre conținutul lucrurilor pe care le folosești zilnic. Asta nu înseamnă că trebuie să alegi doar ceea ce este organic, ci poți căuta cosmetice fără compuși toxici. Nu ai de ce sa nu îți oferi doar ce este cel mai bun, mai ales când vine vorba de pielea ta” (Katey Denno, makeup artist al celebrităților).

#8. ,,Nu încerca nimic nou dacă te grăbești.” (Jamie Greenberg, makeup artist al celebrităților)

#9. ,,Mi-aș dori ca femeile să folosească o cantitate mai mică de fond de ten. Ce arată bine în fotografii, nu arată neapărat la fel și în viața reală. Cred că aplicațiile de editare foto oferă oamenilor așteptări nerealiste și din aceasta cauză câteodată se exagerează cu produsele de înfrumusețare. Este normal să ai mici imperfecțiuni și să-ți dorești să le acoperi, însă este mai bine sa arăți ca o ființă umană și nu ca o ilustrație.” (Fiona Stiles, makeup artist al celebrităților)

#10. ,,Nu mai folosi produse cremă pentru contouring! Nu este un machiaj care trebuie purtat în fiecare zi. Este o tehnică care arată bine doar la evenimente speciale, deoarece încarcă prea mult fața și este prea evident pentru un machiaj zilnic. Încearcă pudra bronzantă ca să-ți definești mai bine trăsăturile.” (Rocio Matos, makeup artist al celebrităților)

#11. ,,Încetează cu creionarea în exces a sprâncenelor. Începe discret, iar dacă mai este nevoie la final, poți oricând să mai umpli golurile, însă nu exagerat.” (Jamie Greenberg, makeup artist al celebrităților)

#12. ,,Nu mai folosi atât de mult machiaj zilnic! Primer, fond de ten, pudra, bronzer… în lumina naturală nu este deloc frumos. Doar pentru că arată bine într-un videoclip pe Youtube sau într-o poză pe Instagram, nu înseamnă că trebuie să-ți încarci atât de mult tenul zi de zi.” (Katey Denno, makeup artist al celebrităților)

Sursa: elle.ro 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine