(foto) Tinerii PPEM au marcat 2 ani de regim liberalizat de vize cu UE la Iași

ppem4
Foto:TPPEM

Tinerii Partidului Popular European din Moldova s-au aflat la dat de 28 aprilie, într-o vizită la Iași pentru a marca 2 ani de la liberalizarea regimului de vize.

Reprezentanții TPPEM au efectiat o vizită la Iași pentru a face cunoștință cu oportunitățile de studii, dar și pentru a vizita patrimoniul cultural al orașului. Aici tinerii au vizitat Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” și au făcut o excursie la Palatul Culturii din Iași, care a fost redeschis după renovare acum câteva zile.

„Pentru tinerii din Republica Moldova regimul liberalizat de vize nu înseamnă doar libertatea de a călători sau de a emigra, dar și noi oportunități pentru dezvoltare profesională, pentru studii și, de ce nu, de business pentru cei care au început o afacere”, a declarat Ion Ranga, președintele TPPEM.

Un interes deosebit pentru această vizită l-au manifestat și absolvenții de liceu din acest an, care au sperat să se determine ce facultate să aleagă după Bacalaureat. „Planific să merg la facultate în România și sper că vizita la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” să-mi ofere mai multe informații despre procesul de studii și oportunitățile pe care le oferă Universitatea”, a declarat Cristina Dima, reprezentanta TPPEM Călărași.

La sfârșitul zilei, tinerii au vizitat și Palatul Culturii din Iași. „Este un monument arhitectural impunător, care ne convinge de măreția faptelor lui Ștefan cel Mare, dar și de bogăția patrimoniului cultural de care se bucură împreună Republica Moldova și România”, a mărturisit Daniel Traci, membru TPPEM.

La 28 aprilie 2014, grație eforturilor depuse de Guvernul Leancă, Republica Moldova a fost unica țară din Parteneriatul Estic care obținea regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană.

Până în prezent, peste un milion de moldoveni au călătorit liber în spațiul european cu pașaportul biometric. De atunci, zeci de mii de tineri au avut ocazia să viziteze rudele, să facă studii, să stabilească noi prietenii în cele 28 de state membre ale UE.

Tinerii Partidului Popular European din Moldova la Iași
Tinerii Partidului Popular European din Moldova la Iași
ppem2
Tinerii Partidului Popular European din Moldova la Iași
ppem3
Tinerii Partidului Popular European din Moldova la Iași
ppem5
Tinerii Partidului Popular European din Moldova la Iași
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine