Tinerii jurnaliști interesați de investigații pot urma un curs de instruire la Riga

riga-1
Foto:arratour.ro

Jurnaliștii interesați de investigații pot participa în cadrul unui program de training de lungă durată în care vor învăța noțiuni de bază pentru jurnalismul de investigații. Programul se va desfășura la Riga, în Letonia.

Programul „Journalism for Future Challenges” este dedicat jurnaliştilor din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova şi Ucraina care doresc să-şi dezvolte cunoştinţele şi aptitudinilie în realizarea materialelor jurnalistice, pe subiecte ce ţin de crima organizată şi corupţie. De asemenea, concursul reprezintă, o posibilitate de creare a unei reţele profesionale.

Acest program de training intensiv este ţinut de către reporteri, editori şi alţi experţi cu vastă experienţă interaţională în domeniu. Aceştia utilizează cele mai noi şi sofisticate instrumente şi metode petru a spori calitatea jurnalismului de investigaţie.

Sesiunile vor acoperi subiecte precum noţiuni de bază pentru jurnalismul de investigaţie, planificarea şi gestionarea proiectelor de investigaţie, prezentarea generală despre cum funcţionează crima organizată şi corupţia, securitatea personală, metode de căutare avantată pe Internet, criptarea, protecţia surselor, verificarea surselor, jurnalismul grafic și etica jurnalistică.

Cine poate participa?

  • Tineri jurnalişti interesaţi de jurnalismul de investigaţie. Este obligatorie experienţa în domeniul jurnalismului, nu neapărat jurnalism de investigaţie;
  • Rezidenţi sau cetăţeni din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Georgia, Moldova sau Ucraina, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani;
  • Persoanele care participă trebuie să vorbească fluent engleza;

Cursul va avea loc la Riga, Letonia și se va desfășura pe etape:

  • 27 iunie – 2 iulie, 2016
  • 15 august – 19 august, 2016
  • 28 noiembrie – 2 decembrie, 2016

Un program mai detaliat îl puteți accesa aici.

Termenul limită de înregistrare este 13 mai.

Programul este organizat în colaborare cu Organized Crime and Corruption Reporting Project (OCCRP) și finanţat de către Institutul Suedez. Formularul și alte detalii despre program le găsiți aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine