(foto) Patrupezii patrulează: De sărbători poliția a intensificat măsurile de securitate

13115890_10156723280045408_1296156234_n
Foto:INP

În ajunul sărbătorilor pascale, Inspectoratul Național de Patrulare a intensificat măsurile de asigurare a ordinii publice și a circulației rutiere. Să nu fiți mirați dacă veți vedea mai muți căluți și câini defilând pe străzile Capitalei. Pe lângă asta, autoritățile vin și cu o serie de sfaturi către noi cum să ne comportăm în preajma sărbătorilor.

Oamenii legii vor supraveghea în permanență comportamentul cetățenilor în preajma lăcașurilor sfinte, în stradă, pe traseu și în locurile de agrement; în contextul în care, de sărbători, cetățenii au zile libere, iar multe persoane revin acasă de peste hotare. Angajații INP îndeamnă cetățenii să se comporte adecvat în preajma lăcașurilor sfinte, să nu consume băuturi alcoolice în exces, să evite conflictele și să aibă grijă de bunurile personale.

Pentru siguranța, în special a copiilor și adolescenților, este bine să se renunțe la tradiția de ardere a cauciucurilor, care este periculoasă pentru sănătate și mediu. Cei care vor sărbători în zonele verzi sunt rugați să păstreze ordinea, sa evite altercațiile cu grupurile vecine, să strângă la plecare resturile rămase și să se asigure că focul la care au gătit este stins.

La plecarea în ospeție sau în zonele de agrement supravegheați în permanență copiii, asigurați-vă că ați încuiat casa, iar în automobil nu lăsați bunuri de valoare la vedere. Polițiștii de patrulare îndeamnă șoferii să nu urce la volan dacă au consumat băuturi alcoolice,  să respecte limita de viteză pe porțiunile de drum pe care se deplasează și să se asigure că și pasagerii lor sunt în siguranță.

Conducătorilor auto care vin de peste hotare li se solicită să respecte Regulamentul Circulației Rutiere al Republicii Moldova și să-și protejeze unitățile de transport. Inspectoratul Național de Patrulare vă dorește sărbători liniștite și fără primejdii, iar dacă ați observat o tentativă de încălcare a legii, vă rugăm să anunțați cel mai apropiat polițist sau să telefonați la numărul 902.

INP
INP
INP
INP
INP
INP
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine