(livetext) Moldova ICT Summit 2016: Experiențele start-uperilor din Chile, Ucraina și Bulgaria

catalinacollage
Foto:Moldova ICT Summit 2016

La data de 27 aprilie organizatorii Moldova ICT Summit invită start-uperii să participe la sesiunea dedicată ICT4StartUps şi să profite de un transfer efectiv de experienţă şi cunoştinţe privind tendinţe de ultimă oră, tehnici, metodologii inovative şi instrumente de mare actualitate. Echipa #diez este la Summit pentru a transmite în timp real ce se întâmplă aici.

La prima sesiune participă Catalina Brauchle, persoana responsabilă de comunicare la comunitatea StartUp Chile, Nikolay Savin de la un accelerator de afaceri din Ucraina și Chris Georgiev, fondatorul StartUp Bulgaria. Discuțiile vor fi moderate de către Anca Albu.

Chris Georgiev

chris

Chris Georgiev, cofondator al platformei online Imagga, membru al Consiliului StartUP Foundation, Bulgaria

Chris este specializat în construirea imaginii cu scopul de a dezvolta startupurile.  Este  membru al „StartUP Foundation”, prima organizație antreprenorială non-profit din Bulgaria,co-organizator la Conferinței „StartUP NEXT” din Sofia, concentrată asupra start-upurilor din Europa Centrală și de Est. Chris este partner și cofondator la Imagga.

Chris crede că să fii o țară mică într-o lume mare e un avantaj.

Generațiile noi nu le este frică să împărtășească ideile și nu cred că acestea le pot fi furate, în schimb atunci când le împărtășesc speră să găsească un investitor.

Nikolay Savin

savin

Fiind un lider în comunitatea tehnologică din Ucraina, Nikolay s-a implicat activ în dezvoltarea ecosistemului de start-up-uri și organizarea de evenimente importante pentru industria IT precum „Startup Crash Test”, „Kiev Startup Week”, „iForum”. A făcut traininguri și sesiuni de instruire pentru antreprenori și pentu proiecte aflate în faza de proiectare și lansare. Printre competențele sale se numără abilitățile de a identifica proiectele promițătoare și o puternică înțelegere a modelurilor e-business.

Puteți vedea mai multe prezentări de la Nikolay aici: Nikolay Slideshare

Harta Ucrainei din punct de vedere al start-upurilor arată așa:

mappedinua.com
mappedinua.com

Mai multe vedeți aici: Startup Environment in Ukraine

Catalina Brauchle

Catalina
Catalina

Comunitatea de start-uperi a început în 2009. Nicholas Shea a invitat în Chile toți developerii și startuperii talentați cărora le-a fost refuzată viza americană.

Guverul a fost unul din creatorii ecosistemului de start-uperi din Chile, care a oferit adăpost pentru toți cei interesați să vină într-o țară de mineri pentru a construi afaceri internaționale

De ce cineva din India ar veni în Chile: astfel Guvernul le-a oferit străinilor viză pentru un an, loc de trai, și bani gratis pentru dezvoltarea afacerilor.

Primii care au venit au fost 20 de americani.

După 5 ani, 32% din startupuri încă există, și 10% din străini au rămas în Chile pentru a reinvesti.

În 2016, Chile este pe locul 16 în Global Entrepreneurship Index 2016. Întreg raportul îl vedeți aici.

GRI 2016
GEI 2016

Background Chile

 

PC: www.innovationexcellence.com
PC: www.innovationexcellence.com

Guvernul din Chile a investit 40 de milioane de dolari SUA pentru a dezvolta mediul antreprenorial al țării. Unul dintre programele implementate se numește „Start-Up Chile” și își propune să atragă antreprenorii ale căror afaceri se află la etape incipiente și care au un potențial ridicat de dezvoltare și extindere pe plan internațional.

Proiectul oferă micilor antreprenori granturi pentru inițierea, dezvoltarea și extinderea afacerilor, viză pentru 1 an, spațiu de lucru, cursuri de specializare, dar și alte facilități și avantaje, cu condiția că cel puțin unul dintre fondatorii companiei să fie stabilit în Chile. Scopul principal al acestui program este de a poziționa Chile ca fiind un centru al inovațiilor și antreprenoriatului din America Latină. Proiectul are deja un portofoliu impresionant, iar anual, între 200-250 de companii se alătura acestui program.

Grupul pe Facebook al start-uprilor din Chile îl găsiți aici: Start-Up Chile

Sesiunea va începe la 11:30

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine