(foto) Recomandări de evenimente pentru joi, 28 aprilie

1
Foto:blog.travefy.com

Fiecare zi vă îndemnăm să o faceți specială. Pentru a reuși în acest sens vă vor ajuta evenimentele pe care vi le recomandăm. Astfel, de data aceasta aveți de ales între traininguri, laboratare, prezentări, spectacole, acte de caritate etc. Orice ați alege nu uitați că prin Dvs. acel eveniment a devenit unul mai interesant.

Dăruieşte zîmbete bătrînilor de Sfintele Paşti de la ora 15:00 în satul Susleni, Orhei

ODIP (Onoare Demnitate şi Patrie) vine cu iniţiativa de a ajuta azilul de bătrâni din satul Susleni, raionul Orhei. În luna aprilie, înaintea sărbătorilor de Paşti ce urmează, ODIP vrea să facă viaţa unor bătrîni mai frumoasă, mai interesantă, mai veselă. Cei care vor să contribuie la acest act de caritate, vă rugăm să donaţi pentru bătrâni ca să putem aduce primăvara în sufletele lor.

Organizatorii garantează o trasparenţă totală. Veţi putea şti exact cum vor fi utilizaţi banii pe care îi veţi dona, iar cei care doresc pot să-i însoţească în ziua în care vor merge să viziteze azilul.

Pentru detalii despre cum puteţi dona apelaţi 079020559. Detalii despre eveniment puteți găsi pe Facebook.

# Training „Personal Leadership- o cale a dezvoltării tale” cu Doru Curoşu la Pretura Ciocana de la ora 15:30

Consiliul elevilor al Liceului Teoretic „Gaudeamus” vă invită la cea de-a III-a sesiune din cadrul proiectului  „Training Academy”. Trainingul cu tematica ,,Personal Leadership-o cale a dezvoltării tale” va constitui o continuare a evenimentului din data de 19 aprilie, unde participanţii au aflat de la Artiom Ursoi, preşedintele şi fondatorul Centrului Naţional al Tineretului iYoung, care sunt aptitudinele esenţiale ale unui leader de succes.

Speakerul acestei sesiuni va fi Doru Curoşu, tânărul moldovean nominalizat de revista americană Forbes în topul „30 under 30”, ex-președintele Consiliului Naţional al Tineretului din Moldova şi trainerul la Școala de Business Prospera.

Vă reamintim că scopul proiectului „Training Academy” constă în instruirea tinerilor în diverse domenii, precum: Implicare activă, Aptitudini esenţiale de Leadership, Comunicare şi corespondenţa organizaţională, Managementul timpului şi stabilirea priorităţilor. Gășiți și pe Facebook evenimentul.

 

# Psihologia relațiilor: lecția 1 de la ora 18:00 la Muzeul Zemstvei

Acest seminar este destinat perechilor și tinerelor familii. Scopul acestui evenimente este de a le permite acestora să se înțeleagă mai bine. La fiecares eminar se va discuta o anumită temă precum: conviețuirea,crizele și situațiile dificile, conflictele, educarea și comunicarea cu copii.

Prima lecție va fi despre felul în care ne găsim perechea potrivită. Veți afla desore cum se formează perechile.  Moderatorii evenimentului vor fi: Dumitru Iachim – psiholog-consultant și Eugenia Crupenecova – magistru în psihologie.

Intrarea la acest eveniment va fi liberă. Mai multe despre seminat aflați pe pagina de Facebook a proiectului.

# Amenajarea unui segment pietonal pe str. 31 august la ora 18:00 la Sala de Ședințe a Primăriei Chișinău

În cadrul Concursului Național pentru revitalizarea spațiului public din zona centrală a capitalei, care s-a desfășurat în perioada 18-20 aprilie, mai multe grupuri de arhitecți au înaintat propuneri pentru amenajarea zonei protejate spaţiul pietonal – str. 31 august 1989, în perimetrul Grădina Publică Ştefan cel Mare și Sfânt, de la str. Maria Cebotari până la strada Al. Puşkin.

Proiectul cîștigător a fost selectat de un juriu mixt (moldo-francez)
În scopul asigurării continuității implementării proiectelor de valorificare a patrimoniului urban, ținînd cont și de operativitatea în timp al procesului de examinare a posibilității de implementare a proiectului, dar și avînd în vedere necesitatea respectării principiilor de transparență și corectitudine a procesului decizional la nivelul APL Chișinău, anunțăm o dezbatere publică cu referință la Proiectele pentru revitalizarea zonei centrale a capitalei prin amenajarea unei porțiuni din str. 31 August 1989 în zonă pietonală, în axa străzilor Al. Pușkin și Maria Cebotari.

În cadrul dezbaterii va fi prezentat în detalii proiectul cîștigător (realizat de o echipă mixtă de arhitecți, filozofi și artiști) dar și celelalte proiecte propuse pentru această zonă. Mai multe despre eveniment găsiți pe pagina de Facebook.

# Spectacolul „Devorbă cu Emma” la ora 18:30 de la teatrul „Geneza Art”

Teatrul „Geneza Art” te invită la spectacolul „De vorbă cu Ema”, după texte de Vitali Cipileaga cu accente din piesa „Pescărușul” de A. P. Cehov. Versiune scenică și regie: Daniela Burlaca. Piesa este jucată de: Daniela Burlaca, Nicu Țurcanu, Iurie Gologan, Cristian Perepeliuc și Vasile Cauia. Prețul biletelor: 100 de lei. Le puteți comanda de pe iTicket. Sau ne puteți telefona la numărul: 0691 32 746

„Fie că ești femeie sau bărbat și cauți calea spre inima persoanei iubite, Emma te provoacă să găsești calea spre sufletul tău și te cheamă într-o lume în care liniștea, nebunia și iubirea adevărată sunt UN TOT ÎNTREG.”
Nu căuta fericirea undeva departe, ea nu este un pescăruș, iar tu nu ești o întindere de ape.
„Lucrurile frumoase nu se găsesc, ele se întâmplă”. Mai multe aflați pe pagina de Facebook a evenimentului.

# Dezbatere publică: Copiii cu autism: un puzzle nevalorificat de la ora 19:00 la Propaganda Cafe

Potrivit statisticilor internaționale, unul din 68 de copii se naște cu autism. În Republica Moldova, statistica oficială înregistrează doar peste 200 de copii cu autism. Ignoranța și discriminarea sunt unele din cele mai mari probleme cu care se confruntă acești copii ale căror talente rămân în mare parte nevalorificate.

Două echipe, câte doi debateri fiecare, joacă după reguli parlamentare și la cronometru. Una din echipe reprezintă Guvernul care propune și susține prin argumente o direcție de rezolvare a unei probleme, în contextul temei anunțate. Opoziția, la rândul său, combate oferta Guvernului.

Guvernul va fi reprezentat de: Veronica Sirbu și Cristi Mariuta.
Opoziția va fi reprezentată de: Anastasia Primov și Oleg Tomşa.

Evenimentul poate fi găsit pe Facebook la acest link.

# Prezentarea producție marca NOUA de la ora 19:00 până la 21:00 la Muzeul Național de Etnografie și Istorie a Moldovei

Ambianța bine-cunoscută și mult îndrăgită a Muzeului Național de Etnografie și Istorie Naturală a Republicii Moldova, pentru o seară, va deveni casa Atelierului Internațional „Liquid Borders” pentru a vă prezenta următoarea producție marca NOUA. Mai multe informații despre eveniment vă oferă Facebook-ul.

# Master class-ul Art&Wine Fautor Albariño 2015 de la ora 20:00 la Tucano Coffe Kenya4

În această joi sunteți invitat la master class-ul Art&Wine.Veți degusta Fautor Wines Albariño 2015 și veți picta în stil abstract cu Ivanushka Tzepesh. Vinul pe care-l veți degusta, Fautor Wines Albariño 2015, este în ediție limitată (3100 sticle) și prezintă echilibrul perfect între prospețime și complexitate. Aromele de flori de câmp, ierburi aromatice și alune verzi se amplifică gustativ datorită corpului onctuos cu note generoase de piersici, caise și lime.
Preț de participare – 130 lei. În această sumă fiind incluse degustarea vinului și atelierul de pictură cu guașe, cu durata de 2 ore.
Înregistrare la numărul de telefon – 068693810. De asemenea, puteți accesa pagina de Facebook a evenimentului.

#

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine