Circa 6 000 de orheieni vor primi produse alimentare de Paște de la Primar în valoare de 100 lei

oua1
Foto:scl.orhei.md

La inițiativa Primarului, începând cu Joi, 28 aprilie, şi până la Paştele Blajinilor, în jur de 6 mii de orheieni vor avea posibilitatea să achiziționeze gratuit produse în magazinele sociale din oraș, grație unui ajutor financiar.

Mai exact, deţinătorii de carduri sociale, în total 6.000 de locuitori ai orașului, cetățeni cu venituri modeste,  pensionarii, veteranii de război, precum şi persoanele cu nevoi speciale vor primi pe cardurile sociale cîte 100 de lei, bani ce vor putea fi cheltuiți la achiziționarea produselor disponibile în Magazinele Sociale din Orhei.

Pentru buna implementare a acestei inițiative,  a fost creată o platformă electronică specială, astfel că, deținătorii de carduri sociale vor primi în cont cîte 100 de lei, fără a fi nevoie de alte proceduri.  Cu acești bani,  deţinătorul de card va putea  procura orice produs din cele 4 Magazine Sociale din Orhei.

În cazul în care, deţinătorul de card nu se poate deplasa la magazine, din motive de boală sau altele, acest lucru îl poate face altcineva, la prezentarea buletinului beneficiarului.

Acest proiect este realizat de Întreprinderea orăşenească „Piață și comerț” cu  sprijinul AO “Pentru Orhei” şi Primăria oraşului Orhei.

Amintim că, deschiderea magazinelor sociale face parte din Programul de administrare a Orheiului, propus de către primarul Ilan Șor la începutul mandatului său. Produsele comercializate în aceste magazine  sunt la un preț mult mai mic comparativ cu magazinele obișnuite.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine