A fost stabilită data când vom sărbători în acest an Ziua Europei

1
Foto:timpolis.ro

În acest an, Ziua Europei va fi celebrată la Chişinău în data de 14 mai. Decizia aparține primăriei Capitalei, care își argumentează alegerea prin faptul că manifestațiile desfășurate în această zi nu ar trebui să se suprapună cu acelea dedicate „Zilei Victoriei” de 9 mai și cu sărbătoarea Paștelui Brajinilor.

Informația a fost oferită de către viceprimarul Nistor Grozavu la ședința Primăriei de luni, 25 aprilie. Acesta amenționat că: „Lumea pe data de 8 și 9 mai se vor afla la cimitire. Ziua Europei este o sărbătoare a cetățenilor nu una în care să se raporteze doar desfășurarea acesteia. Asfel anul acesta este preconizată amplasarea Scuarului Europei în fața Teatrului de Operă și Balet „Maria Bieșu”, iar restul manifestărilor vor fi organizate în Grădina Publică „Ștefan cel Mare și Sfânt”. Același lucru s-a petrecut și în 2008 când sărbătoarea a fost celebrată în fața Sălii cu Orgă” a declarat acesta.

Reamintim că în fiecare an, de Ziua Europei este marcată pe 9 mai. În această zi sărbătorim pacea și unitatea în Europa. Data celebrează ziua istorică în care a fost pronunțată declarația Schuman. În cadrul unui discurs ținut la Paris, în 1950, ministrul francez al afacerilor externe de atunci, Robert Schuman, propunea stabilirea unei noi forme de cooperare politică în Europa, care să înlăture pentru totdeauna posibilitatea izbucnirii unui nou război între națiunile Europei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine