Moldova ICT Summit 2016: La ce trebuie să se aștepte profesioniștii IT la sesiunile ICT4Professionals

ictsummit2
Foto:Moldova ICT Summit

La data de 28 aprilie organizatorii Moldova ICT Summit invită specialiştii IT să participe la sesiunea dedicată ICT4Professionals şi să profite de un transfer efectiv de experienţă şi cunoştinţe privind tendinţe de ultimă oră, tehnici, metodologii inovative şi instrumente de mare actualitate. Secţiunea ICT4Professionals se va desfăşura cu începere de la ora 9.30 în incinta Centrului de Convenţii Radisson Blu Leogrand.

Profitaţi de oportunitatea de a prelua şi împărtăşi experienţă şi descoperiri interesante şi utile, de a stabili noi contacte şi de a întâlni şi comunica cu colegi din domeniu. Participarea în cadrul evenimentului este gratuită, înregistrarea pe site-ul oficial fiind obligatorie.

Dacă nu aţi reuşit încă să vă înregistraţi sau mai staţi pe gânduri, vă propunem să faceţi o incursiune printre subiectele abordate şi să cunoaşteţi speakerii din cadrul sesiunilor. Cu siguranţă veţi afla imboldul şi argumentele necesare în favoarea participării.

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Prima sesiune se va desfăşura sub genericul „High Load” şi va cuprinde următoarele prezentării/discuţii:

 

„Building scalable, resilient and responsive systems”

Speaker: Corneliu BOHANTOV, Development Lead, Endava

Cornel ne va vorbi despre cum proiectăm sisteme software scalabile, robuste şi adaptabile.

Un lucru bine ştiut e că proiectarea unor astfel de sisteme, care execută toţi acesti parametri, ba mai mult, gestionează erorile într-un mod elegant, reprezintă o mare provocare. Mai recent însă, acestea au devenit o rigoare de calitate pentru orice sistem, nu doar cele ultra avansate. Prezentarea lui Cornel va explica subtilităţile acestor sisteme şi de ce e important să le cunoaştem.

Cine este Cornel Bohanţov?

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Interesat de tot ce înseamnă business şi tehnologie, Cornel este un generalist autoproclamat.

Mereu gata să descopere unghuiri noi de vedere vizavi de opiniile bine ştiute, abordează situaţille imprevizibile cu încrederea ca orice eșec duce la un potențial progres. În timpul liber, atunci când nu își provoacă prietenii la dezbateri pe teme ce nu au răspuns, participă la competiții de fotbal pentru amatori.

„Reactive Streams”

Speaker: Dorin COBZAC, Senior Developer, Endava

V-aţi întrebat vreodată cum sistemele care produc informaţii în proporţii gigantice pot transmite aceste date către sisteme care deţin doar o fracţiune din puterea lor de procesare, fără a le supraîncarca?

Şi toate astea în timp real? Dorin va explica acest fenomen în cadrul prezentării sale la Moldova ICT Summit 2016.

Să-l cunoaştem pe Dorin Cobzac

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Călătoria sa în lumea IT a început pe tărâmul dezvoltării web, după care a continuat în ERP/POS software customization, development și integrare. După o scurtă staționare în domeniul de mobile banking, a descoperit încântătoarea lume a programării funcționale și reactive, adeptul căreia rămâne până în ziua de azi. Un pasionat al cititului în timpul liber.

„Enterprise mobility approach within digital transformation”

Speaker: Andrii VASYLCHENKO, Mobile API Economy Technical sales, IBM Europe

Sesiunea va aborda subiectul abilitării întreprinderilor în vederea susţinerii unei strategii mobile. IBM va prezenta soluţia end-to-end care permite companiilor să beneficieze de interacţiuni mobile cu clienţii, partenerii de afaceri şi în cadrul organizaţiilor. Prezentarea va continua cu workshopul “Hands-on building great enterprise-level mobile apps”. Mai multe informaţii despre workshop şi condiţiile de participare aici.

Despre Andrii Vasylchenko:

Expert mobile cu experienţă în domeniul integrării. Dezvoltator certificat în domeniul Enterprise Integration. Autor al materialelor educaţionale pentru IBM MobileFirst Platform şi IBM Integration Bus. IBM Worklight technical sales leader pentru Europa Centrală şi de Est. Andrii este, de asemenea, expert pentru IBM WebSphere Message Broker/Integration businesses.

Continuăm cu sesiunea „Coding Trends”, în cadrul căreia aflăm despre:

Do we really need new programming languages?”

Speakeri: Vlad DRAHNEA, iOS Developer, Endava şi Stefan POPA, Mobile application developer, Endava

Vlad şi Ştefan vor vorbi despre noile și promițătoarele limbaje de programare şi de ce ar trebui, cel puțin, să tragem cu ochiul la ele, chiar dacă credem că e suficient să avem Java, Objective-C și C#.

Faceţi cunoştinţă: Vlad Drahnea şi Ştefan Popa:

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Vlad este iOS dezvoltator la Endava. Iubește experimentele în programare și construcția dispozitivelor. Un pasionat al educației. În fiecare zi e în căutare de metode mai performante de a învăța. Amator și artist de tatuaje. În timpul liber joacă Ultimate Frisbee şi e interesat de știință, inginerie, economie, cultura contemporană și natura umană.

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Ştefan Popa este dezvoltator de aplicații mobile la Endava. În afară de pasiunea lui principală – tehnologiile mobile, Ștefan experimentează cu orice, de la tehnologii WEB la integrare de produse hardware și IoT. Pe lîngă pasiunile sale legate de IT, Ștefan poate discuta ore în șir despre istorie, fizică și filme sau cărți Sci-Fi.

Programming paradigms and design patterns or how to cook JS and watch “Game of Thrones”

Speaker: Ilie Valeriu CÎRCIUMARU, Java şi JS developer, DAAC System Integrator, Moldova

Abordarea procedurală clasică. Programarea funcţională (PF). Posibilităţile PF. Programarea Orientată pe Obiect (OOP). Standardul ECMAScript 6. Paradigme clasice în conformitate cu lucrarea “Gang of Four”. Singleton, Prototype. Flyweight, Proxy, Adapter. Command, Mediator, Observer. Dependecy Injection şi multe alte subiecte de maxim interes şi actualitate.

Despre Valeriu Cîrciumaru:

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Valeriu a absolvit Facultatea Matematică şi Informatică a Universităţii de Stat din Moldova, specialitatea Informatică aplicată. Experienţă de lucru: Daac System Integrator – Java şi JS developer;  Deeplace – PHP and JS developer; Total System – HTML , CSS coder.

„New trends and challenges in mobile development”. 

Speakeri: Evghenii NICOLAEV, Developer, Endava şi Mihail BOHNEARSCHI, Software Engineer, Endava

Mihail şi Evghenii vor aborda tema “Trenduri şi provocări în dezvoltarea aplicaţiilor mobile”. Băieţii vor ţine un discurs despre tendinţele în domeniul mobile, concepte în curs de dezvoltare şi vor explica de ce este necesar să le cunoaşteti.

Cine sunt Mihail Bohnearschi şi Evghenii Nicolaev?

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Mihail Bohnearschi – programator cu experienţă si mentor dedicat atât în mediul academic, cât şi în cel de business. Adept al “codului curat” şi Arhitecturii clean. Fiind mereu in căutarea perfecțiunii și a tehnologiilor de ultimă oră, Mihail e mereu gata sa împărtăşească din cunoștințe și experiență. Serile şi weekendurile Mihail și le dedică de obicei proiectelor personale non-profit.

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Evghenii este dezvoltator la Endava. Un entuziasmat dezvoltator de aplicatii şi geek, pentru care instruirea este un proces continuu. Evghenii este mereu gata să experimenteze cu tehnlogiile de ultimă oră şi să încerce noi limbaje de programare. Cu pasiunea sa pentru IT s-ar putea echivala doar cea pentru călătorii şi shopping, deşi nu îl veţi auzi sa mărturisească niciodată una ca asta. 🙂

Pentru sesiunea a III-a am rezervat un subiect de actualitate majoră: „Agile development”.

„Agile Architecture – growing your architecture in the agile landscape”.

Speaker: Florin CARDASIM, lorin CARDASIM, Co-Founder Codecamp Romania, Strongbytes Consulting

Prea multă arhitectură „up front” este considerată (pe bunü dreptate) o activitate care nu doar că înseamnă o investiţie inutilă, dar se se transformă într-un impediment în livrarea agile. Mai mult decât atât, existenţa rolului de Arhitect este o sursă continua de dezbatere, întrucât în metodologiile agile arhitectura apare ca un efort comun al echipei de dezvoltare pe masură ce aceasta implementează funcţionalităţile sistemului – echipa „arde” din backlog, dar în acelaşi timp se asigură că platforma tehnică va susţine modificările viitoare şi că respectă diversele tipuri de constrângeri la care este supus sistemul.

Sesiunea abordează aceste preocupări, cu accent asupra principiilor cheie şi tehnicilor concrete care ne permit „creşterea” soluţiei corecte în loc de doar „construirea” acesteia pe baza unei înţelegeri iniţiale (de regulă predispuse erorilor) a contextului şi a problemei de rezolvat.

„Decide at the Last Responsible Moment”.

Speaker: Florin CARDASIM, lorin CARDASIM, Co-Founder Codecamp Romania, Strongbytes Consulting

Deciziile în domeniul arhitecturii şi designului software pot fi dificile în mediul complex şi agil în care trăim. Decide prea devreme sau prea târziu și consecinţe neașteptate (uneori foarte grave) pot apărea. Florin vă propune să exploraţi împreună opţiunile reale în ceea ce priveşte Decizia în Ultimul Moment Responsabil.

Faceţi cunoştinţă cu Florin Cardasim

 

Moldova ICT Summit
Moldova ICT Summit

Florin este software architect şi Agile coach. Dincolo de abilităţile sale tehnice, el a acumulat o experienţă vastă în calitate de trainer pentru companii şi speaker în cadrul evenimentelor de comunitate. Florin este pasionat de tehnologie şi de colaborarea cu oamenii pentru a construi lucruri uimitoare. Florin este focusat asupra clientului şi echipei, calitate şi livrare la timp,  străduindu-se concomitent să menţină vie plăcerea dezvoltării de software.

Moldova ICT Summit, cel mai important eveniment din domeniul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor din Republica Moldova, se desfăşoară în perioada 27-28 aprilie în incinta Centrului de Convenții Radisson Blu Leogrand Hotel. Ediţia curentă va include 6 secţiuni: ICT4Development, ICT Startups, ICT4Business, ICT4Internet Human Rights, ICT4Education şi ICT4Professionals. Peste 80 de speakeri din 20 de ţări şi-au confirmat participarea în cadrul evenimentului.

Agenda Moldova ICT Summit 2016 şi înregistrarea în cadrul evenimentului sunt disponibile pe http://moldovaictsummit.md/. Participarea în cadrul evenimentului este gratuită şi este posibilă doar în baza înregistrării prealabile.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine