(foto) Gheața a fost spartă! Primii doi luptători moldoveni s-au calificat la Jocurile Olimpice

DSC_2974
Foto:Olympic.md

Luptătorii de stil liber Nicolae Ceban și Evghenii Nedealco au cucerit foile de calificare pentru Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro 2016, după ce și-au învins adversarii în partidele suplimentare ale Turneului mondial de calificare olimpică, disputat la Ulaanbaatar, Mongolia.

Nicolae Ceban, concurent la categoria 97 de kilograme, a repurtat victoria în partida cu Hector Rodrigues Iglesias, Spania și Alexandr Hustin, Belarus. În semifinala categoriei sportivul nostru a cedat în fața luptătorului armean Georgii Ketoev, revanșîndu-se în continuare în meciul pentru medalia de bronz susținută cu Vlad Caras, România.

Cei doi deținători ai medaliilor de bronz, Nicolae Ceban, Republica Moldova și Khuderbulga DORJKHAND, Mongolia, s-au confruntat într-o partidă suplimentară pentru unica foaie de calificare olimpică, partidă încheiată cu victoria luptătorului moldovean, scor 9-4.

Într-un meci similar la categoria 74 de kilograme Evghenii Nedealco, Republica Moldova, s-a impus la puncte în fața ucraineanului Oleh Bilotserkivskyi, scor 6-0.

Amintim, că Nicolae Ceban a participat la Jocurile Olimpice de la Beijing și Londra, în timp ce Evghenii Nedealco va debuta la turneul olimpic de la Rio 2016.

Ceilalți pretendenți la calificările olimpice vor încerca să obțină licențele olimpice în cadrul ultimului turneu preolimpic de calificare, programat în perioada 6-8 mai, la Istanbul, Turcia.

Photo Credit: Olympic.md
Photo Credit: Olympic.md
Photo Credit: Olympic.md
Photo Credit: Olympic.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine