Avertizările poliției în legătură cu protestul din PMAN: În caz de necesitate, se va aplica forța fizică

24423896371_dc417be0e8_o
Foto:Dinu Bubulici / #diez

În scopul asigurării ordinii şi securităţii publice, siguranţei traficului rutier pe parcursul desfăşurării evenimentelor organizate astăzi în Capitală, în cadrul IGP a avut loc o ședință de lucru la care a participat ministrul Afacerilor Interne, Alexandru Jizdan, viceminiștrii Oleg Babin și IonȚurcan, șeful IGP, Alexandru Pînzari, dar și toți conducătorii subdiviziunilor specializate și subordonate IGP.

În cadrul ședinței, ministrul Alexandru Jizdan a trasat sarcini concrete fiecărei subdiviziuni ale MAI implicate la menținerea ordinii și securității publice și siguranței rutiere atât în Capitală, cât și pe traseele naționale.

De asemenea, ministrul s-a referit la scopul prezenței forțelor de ordine la protestul din Capitală și la respectarea dreptului la libera exprimare a cetățenilor Republicii Moldova.

Totodată, șeful IGP, Alexandru Pînzari, a menționat că poliția este pregătită să asigure securitatea instituțiilor statului și să facă față tuturor provocărilor de destabilizare a ordinii publice.

Șeful IGP a reiterat, că Poliția va aplica forța fizică și mijloacele speciale din dotare doar în caz de necesitate. Persoanele care vor incita la violențe și vor destabiliza ordinea de drept vor fi identificate de către oamenii legii și scoase din mulțime, pentru a fi documentate.

În acest sens, conducerea MAI vine cu un apel către organizatorii și participanții la evenimentele de astăzi:

# să respecte legislaţia, ordinea publică şi cererile legitime ale organizatorilor;
# să se abţină de la acţiuni care pot împiedica desfăşurarea întrunirii şi de la incitarea la astfel de acţiuni;
# să părăsească întrunirea la cererea organizatorului şi/sau a reprezentantului autorităţii administraţiei publice locale ori a organului de poliţie;
# în timpul întrunirii să nu deţină arme, obiecte explozive sau orice substanţe interzise sau alte obiecte ce pot pune în pericol viaţa sau sănătatea oamenilor.

Poliția îndeamnă toți participanții la manifestație să-și exercite dreptul la libera exprimare pe cale pașnică și să informeze polițiștii imediat ce observă un obiect suspicios, fie persoane dubioase, în stare de ebrietate alcoolică sau narcotică, fie sunt martorii unei situații de destabilizare a ordinii publice la numărul scurt 902 sau să anunțe cel mai apropiat polițist.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine