(video) Au jefuit câteva stații PECO. Cinci tineri sunt cercetați pentru tâlhărie

peco_foto

Cinci tineri de 20 și respectiv 24 de ani, domiciliați în Dondușeni, Fălești și Hîncești sunt cercetați de poliție, fiind suspectați de tîlhărie și tentativă de jaf, comise în or. Hîncești și raionul Dondușeni.

Ca urmare a investigațiilor efectuate, s-a stabilit că trei persoane necunoscute cu cagule pe cap, unul dintre care înarmat cu un pistol, au pătruns îtr-o stație Peco din or. Hînceşti, unde i-au ameninţat pe operatori cu aplicarea violenţei, lovindu-i cu un pistol în regiunea capului, după care în mod deschis au sustras peste 2.000 de lei.

În urma măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigații suspecții au fost identificați și reținuți, fiind escortați la inspectoratul de poliție, pentru audieri.

Ca urmare a perchezițiilor la domiciliile și automobilele suspecților, polițiștii au depistat armele pe care indivizii le-au folosit la comiterea infracțiunilor: un pistol pneumatic, un pistol „pugaci”, un cuțit și un baston.

Totodată, în cadrul investigațiilor, polițiștii au stabilit că unul din făptași a fost implicat într-un caz similar, comis în raionul Dondușeni în complicitate cu alți doi indivizi. Aceștia, au amenințat cu un pistol operatorul unei stații Peco, în vîrstă 64 de ani. Datorită reacționării promte a poliției, tentativa de jaf a fost curmată, iar indivizii reținuți.

Patru suspecți implicați în aceste infracțiuni au primit mandat de arest pentru 30 de zile, iar al cincilea urmează să fie anunțat în urmărire penală. Făptașii își recunosc vina pe deplin.

În ambele cazuri au fost inițiate cîte o cauză penală pentru jaf și tîlhărie, pentru care legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 5 la 10 ani.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine