România nu va participa în acest an la Eurovision, din cauza datoriilor acumulate de TVR

ovidiu-anton-604×340
Foto:mega-info.ro

România nu va participa în acest an la Eurovision 2016. Informația a fost confirmată astăzi pe site-ul oficial al concursului. Decizia a fost luată din cauza unor datorii acumulate în ultimii opt ani la European Broadcasting Union (EBU) de către TVR.

Săptămâna trecută, site-ul Mediafax scria că televiziunea română are o datorie de aproximativ zece milioane de euro către EBU. Ultima rată, care a fost în valoare de 250 de mii de euro, a fost achitată de TVR în luna ianuarie. La acea dată, TVR a anunţat că nu mai are posibilitatea de a susţine viitoarele rate.

Potrivit Eurovision Song Contest, Guvernului României i s-ar fi dat posibilitatea de a achita datoriile până pe 20 aprilie, însă se pare că aceștia nu au reacționat. Directorul General EBU, Ingrid Deltenre, a declarat că îi pare rău de această decizie. „Este regretabil că suntem obligaţi să luăm această hotărâre. Suntem dezamăgiţi că încercările noastre de a rezolva această problemă nu au avut nicio însemnătate pentru Guvernul României.”

Eurovision 2016 se va desfăşura în perioada 10-14 mai la Stockholm, în Suedia, iar statul român ar fi trebuit să-l reprezinte artistul Ovidiu Anton cu piesa „Moment of Silence”.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine