(foto) Un tânăr a încercat să facă contrabandă cu ridichie în valoare de 17.000 de lei

1
Foto:customs.gov.md

Un tânăr de 28 de ani a încercat să facă contrabandă cu 1.300 kg de ridichie, în valoare de aproximativ 17.000 de lei. Tânărul a fost prins de patrulele Serviciului Vamal pe traseul Bender-Chișinău. Legumele urmau să fie transportate cu scopul de a fi comercializate. Conducătorul auto nu avea asupra sa niciun document de însoțire a mărfii.

Una din patrulele echipelor mobile ale  Serviciului Vamal, responsabile de prevenirea și combaterea traficului ilicit de mărfuri în zona de centru a țării, a stopat în trafic un „Mercedes Benz 413 CDI”  înmatriculat în mun. Chişinău, ce transporta peste o tonă de legume.

Cazul a fost înregistrat pe traseul Bender-Chişinău, în apropiere de s. Ţînţăreni, unde, în baza analizei indicatorilor de risc, echipele mobile au tras pe dreapta o unitate de transport, care se deplasa din regiunea de est a ţării. Şoferul, un moldovean în vîrstă de 28 ani a încercat iniţial să convingă colaboratorii vamali că nu transportă nimic, dar vameşii au insistat asupra respectării controlului legal.

Photo Credit: customs.gov.md

În urma efectuării controlului vizual al autovehiculului, angajații vamali au constatat prezența unei cantități mari de legume în compartimentul marfar, pentru care șoferul nu a putut prezenta documente justificative. Acest fapt a servit drept motiv de a însoți microbuzul la terminalul vamal din proximitate. În urma controlului fizic amănunțit, în compartimentul marfar au fost depistaţi mai mulţi saci din polietilenă cu ridichie în stare proaspătă, peste 1 300 kg.

Totodată, în cadrul cercetărilor preliminare s-a constatat că bărbatul a ocolit posturile vamale interne de control, având intenția de a se eschiva de la achitarea plăților vamale şi ulterior de a comercializa marfa pe pieţile de desfacere din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine