(foto) Stanislav Reniță, campion K1: „Vreau să arătăm întregii lumi că Moldova are luptători de calitate”

main
Foto:Dinu Bubulici / #diez

Luptătorul de K-1 Stanislav Reniță are 23 de ani și deja se poate lăuda cu mai multe trofee de la diverse competiții. El deține titlul de campion Republican și European la K-1, iar cea mai recentă realizare a sportivului este titlul de Campion Mondial la categoria de 65 kg, obținută pe 9 aprilie în urma victoriei în turneul KOK împotriva unui luptător din Lituania.

Stanislav este pasionat de sport încă de mic copil și a practicat mai multe genuri până a decis să ramână în kickboxing. „Chiar de la vârsta de șase ani am început să practic diverse tipuri de sport (fotbal, tenis de masă, lupte libere). În urmă cu șapte ani, când am venit la Chișinău la studii, m-a atras acest gen de sport și am rămas să îl practic, fiindcă îmi place. În prezent activez și aș vrea să îl practic atât cât voi putea”, ne povestește Stanislav, încrezător în forțele sale.

Potrivit antrenorului, Vladislav Belinschi, „Stanislav are o atitudine serioasă față de ceea ce face, este un băiat bine educat și se află într-o relație bună cu cei ce îl înconjoară. Pe parcursul antrenamentelor, el s-a manifestat ca un sportiv foarte muncitor. Este o persoană cu perspective, deoarece iubește să muncească asupra sa și știe că prin muncă obții succes”.

 

DSC_5280

 

Debutul lui Stanislav ca luptator profesionist de K-1 a avut loc în anul 2010. Actualmente el are la activ peste 100 de lupte amatoare și 13 profesioneste, dintre care 11 au fost câștigate, una a pierdut-o la puncte, iar în una s-a traumat și nu a mai putut continua lupta. Stanislav ține minte fiecare bătălie ca și cum ar fi fost ieri, însă cea de pe 9 aprilie este cea mai memorabilă. „Cea mai importantă luptă din cariera mea profesională de până acum a fost lupta de pe 9 aprilie, împotriva lui Martynas Danius. A fost cea mai remarcabilă luptă, deoarece în urma câștigului am primit titlul și centura de Campion Mondial la categoria de 65 kg. Fiecare luptător tinde să cucerească o centură în cariera sa profesională. Eu am muncit mult pentru acest trofeu și am reușit această performanță”, afirmă cu mândrie Stanislav.

Aceasta a fost și cea mai grea luptă pentru sportiv. „A fost prima luptă când a fost nevoie de cinci reprize a câte 3 minute pentru ca să fie desemnat câștigătorul. Acestea au fost ca un examen destul de greu pentru mine, dar credința în Dumnezeu m-a ajutat să lupt și am obținut această victorie importantă”, spune Stanislav.

 

DSC_5284

 

Pentru ca să-i fie mai ușor, antrenorul i-a modificat un pic programul de antrenamente. „Am perfecționat un pic antrenamentele în așa fel, încât la fiecare atac al adversarului, Stanislav să răspundă cu un atac propriu. Ei s-au mai confruntat pe ring și noi deja știam că ambii vor merge în luptă, nu vom aștepta atacul adversarului. Vreau să spun că și adversarul lui Stanislav era bine pregătit, dar această capacitate se vedea mai mult la genunchiul stâng și noi l-am pregătit pentru asemenea lovituri”, relatează antrenorul Vladislav Belinschi.
Această victorie are o însemnătate aparte pentru Stanislav, dar nu a marcat-o într-un mod deosebit. Pur si simplu, a ieșit cu prietenii într-un club de noapte, unde a sărbătorit modest și fără mare fast.

După această victorie, Stanislav nu se oprește, dar își propune încă multe alte obiective. El vrea să lupte pe ringurile mari din intreaga lume cu luptători de performanță, pentru ca să obțină cât mai multă experiență în acest domeniu. „Vreau să arătăm întregii lumi că Moldova are luptători de calitate și să reprezentăm această țară la cel mai înal nivel”, spune Stanislav cu mândrie și încredere în propriile forțe.

 

DSC_5291

 

De șase ani, Stanislav se antrenează la Clubul Lion, unde a și obținut toate aceste victorii. După aceste mari câștiguri, el a primit mai multe propuneri pentru contracte și colaborări. În anul 2014 Stanislav a semnat un contract pe cinci ani cu Asociația FEA (Fighting and Entertainment Association). El este un luptător tânăr care are foarte multe oportunități. „Datorită perseverenței și străduinței, pe Stanislav îl așteaptă un viitor promițător, iar vârsta îi va permite să rămână mult timp în acest sport”, susține antrenorul Vladislav Belinschi.

După ce va încheia cariera de luptător, Stanislav spune că va activa tot în domeniul sportiv, dar nu poate spune cu exactitate unde anume.

Acum, în timpul liber, Stanislav se străduie sa fie alături de familie și prieteni. Plimbările în aer liber și distracțiile cu prietenii sunt activitățile preferate ale tânărului luptător.

Stanislav Reniță
Stilul : Luptei K-1, Kickboxing.
Țara : Moldova.
Orașul : Chișinău.
Data nașterii : 26.09.1992
Ani : 24
Înălțimea
: 166cm
Greutatea : 65kg
Club
: LION MUAY THAI
Antrenori
: Vladislav  Belinschi, Orheianu Octavian
Lupte : 13
Victorii : 11
Pierderi : 2
Trofee
:
Campion KOK EAGLES seria 26/09/2015 FINAL 4
Campion Republican K-1
Campion European la K-1
Campion Mondial La K-1

Text: Constantin Topala
Foto: Dinu Bubulici

 

DSC_5305

DSC_5310

DSC_5315

DSC_5325

DSC_5327

DSC_5343

DSC_5355

DSC_5367

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine