(foto) Recomandări de evenimente pentru joi, 21 aprilie

1
Foto:splendidwallpapers.com

O zi de aprilie este nespus de frumoasă și acest lucru nu se datorează doar timpului frumos de afară ci și faptul că primăvara avem mai multe energie și, respectiv, tindem să petrecem mai mult timp afară. Echipa #diez te provoacă nu doar să petreci frumos timpul, dar și util. Pentru acest lucru ai putea merge la unul dintre evenimentele recomandate de către noi.

# Donează sânge, fii erou! Evenimentul se va desfășura cu începere la ora 9:00 la Asociaţia Studenţilor şi Rezidenţilor (ASR USMF)

Photo Credit: magazinsalajean.ro

Asociaţia Studenţilor și Rezidenților în Medicină, în parteneriat cu Centrul Naţional de Transfuzie a Sângelui (CNTS) vă invită la ediția de primăvară a campaniei „Donează sânge! Fii erou!”

Pentru a dona vă prezentați cu buletinul de identitate și micul dejun servit. Donarea de sînge este inofensivă sută la sută, nu te poți infecta cu HIV/SIDA sau alte infecții. Se utilizeaza un ac steril și de unică folosință pentru fiecare donare. Senzația de leșin sau oboseală după donare este foarte rar întâlnită. Evenimentul pote fi găsit și pe Facebook.


# Training: Recrutarea și Selecția personalului la Sala de conferințe HR Portal de la ora 9:00

Photo Credit: http://allevents.in/chisinau

Expertul în cadrul acestui seminar va fi Cristina Fleştor, director HR Portal, care are o experienţă în managementul resurselor umane de 10 ani.

Acest training este dedicat atât celor care vor sa facă primii pași în domeniul selecției personalului, cât și celor celor care își doresc un schimb de experiență privind tehnicile utilizate.
• Training-ul are o structură foarte bine determinată;
• Conține tehnici practice, individuale și de grup, de formare a abilităților;
• Abordează ca un proces fiecare etapă a selecției;
• Conține materiale, formulare pe care le puteți utiliza ulterior în activitate;
• Conține tehnici și metode din cursul european de pre-certificare („Specialist in Search and Personnel Selecting”).

Pentru a vă informa mai multe despre acest eveniment accesați-l pe pagina de Facebook.

# Spectacolul „Sarea în bucate” la Teatrul Licurici la ora 11:00

Photo Credit: allevents.in/chisinau

Sunteți invitat joi, 21 aprilie 2016, la ora 11:00 la spectacolul „Sarea în Bucate” după motivele basmului omonim de Petre Ispirescu.
Regia spectacolului îi aparține lui  V. Dobrescu, scenografia – A. Josan, iar muzica – I. Valuţă.
Costul unui bilet este de 35 de lei. Informaţii adăugătoare la telefonul: +373 69799902 sau accesați site-ul teatrului.

# „Poduri de Dor cu poeta și romanciera europeană Ana Onică” Lansarea cărții de poezii „Reverie” de la ora 16:00 la Biblioteca Municipală „B.P.Haşdeu”

Photo Credit: allevents.in/chisinau

Ana Onică, membră a Uniunii Scriitorilor Europeni din Moldova, după succesul fulminant al romanului de debut literar, „Forța Iubirii”, ne surprinde prin noua bijuterie – cartea de poezii „Reverie”. Lansarea volumului de versuri va fi o frumoasă ocazie pentru a descoperi sau redescoperi personalitatea fascinantă a invitatei speciale. Serata literar-muzicală va fi moderată de prefațatoarea noii cărți, poeta, jurnalista și cantautoarea Diana Ciugureanu-Zlatan și va abunda în confesiuni, surprize poetice și artistice, cu participarea tinerelor talente, precum și a unui șir de personalități notorii din cultură.

Atenție este lansat și un concurs. Protagonista Ana Onică fiind încântată de portul popular, va oferi un exemplar al cărții sale „Reverie”, în calitate de premiu pentru cea mai frumoasă ie purtată la această întâlnire de suflet.

Intrarea este liberă. Mai multe aflați despre eveniment pe pagina de Facebook a acestuia.

#  „Contabilitate şi gestiune financiară pentru antreprenori” de la ora 18:30 la Dreampus Campus

JCI Chișinău te invită la cel de al III-lea eveniment din acest an, al proeictului Business Practicum, cu tematica „Contabilitate şi gestiune financiară pentru antreprenori”. Acest eveniment este pentru tine, dacă eşti antreprenor, sau planifici să îţi lansezi o afacere iar pentru a administra corect şi eficient un departament de contabilitate.

Așadar, joi, 21 aprilie, 18:30 ești așteptat la Dreamups Innovation Campus. Procuraţi bilete aici. Este indicat să completaţi formularul de mai jos, pentru a vă înregistra şi rezerva un loc.

Prețul biletelor până pe 20 aprilie este de 100 lei – pentru non-membri JCI și 50 lei – pentru membri JCI. În ziua evenimentului ele vor costa 120 lei – pentru non-membri JCI  și 70 lei – pentru membri JCI. Mai multe informații gășiți pe Facebook.

# „Jazz’n Chișinău” (ediția a IV-a) la Filarmonica Națională „Serghei Lunchievici” de la ora 19:00

La concert veți avea ocazia să o admirați pe Ruta Duduma, venită tocmai din Letonia în calitate de oaspete special al serii. La vocal vor evolua: Ana-Maria Surguci; Victoria Peșterean; Cristina Pintilie.

Soliști instrumentiști vor fi: Valeriu Culea, rhodes, piano (lider proiect muzical); Igor Varicas, chitară bas, contrabas și Vasile Mărgineanu, drums. Biletele le găsiți la casa Filarmonicii Naționale „Serghei Lunchevici” (telefon de contact: 022 222 734)  sau accesând aici. Prețul acestora este de: 50 lei (Balcon) și 70, 100 lei (Parter). Accesați și pagina de Facebook a evenimentului pentru a afla detalii.

# Pasa Página: Zilele Carții de Artist la Chișinău / Days of the Artist´s Book în Chișinău la ora 19:30 de la T5

Centrul pentru Artă Contemporană ,Chișinău, Moldova-KSA:K prezintă evenimentul cultural PASA-PAGINA: Zilele Carții de Artist în Chișinău. Acesta va avea loc în diverse spații expoziționale alternative ale Chișinaului: Tipografia 5 Art Cluster (Str. Vlaicu Pârcălab 45) și Zpațiu (Casa Zemstvei Guberniale, str.Al. Sciusev 103), pe parcursul săptămînii 21-30 aprilie 2016, care coincide cu 23 aprilie Ziua Internațională a Cărții.

Pasa Página este un eveniment cultural care promovează artiși contemporani, în același timp prezintă o gamă largă de tipologii ale Cărții de Artist din Chișinău. Ce este Carte de Artist? Dintre toate activitățile care vă voi aștepta zilele curente, veți urmări diverse abordări, influența acestora asupra desceplinei de Artă și rolul acestei în sfera Artei Contemporane. Intrarea este liberă. Pentru mai multe detalii informați-vă de aici.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine