(foto) 48 de tineri au depus Jurământul de credință Patriei în calitate de Polițiști de Frontieră

4
Foto:Poliția de Frontieră

42 de băieți și 6 fete au rostit cuvintele sacre ale Jurământului de credință Patriei astăzi, 19 aprilie 2016, pe platoul Colegiului Național al Poliției de Frontieră din orașul Ungheni. Polițiștii de frontieră în devenire au trăit emoţiile evenimentului alături de rude, prieteni, conducerea instituției și cadre didactice.

„Profesionalismul, integritatea, simțul datoriei și al curajului, sunt valori definitorii ale instituției de frontieră care vă vor ghida în drumul uneori anevoios, dar interesant către secretele profesiei de onoare ce are la bază securizarea frontierei de stat. Doar prin depunerea de efort maxim, în îndeplinirea serviciului corect, onest și cu responsabilitate, munca va fi recunoscută și apreciată de cetățenii în folosul cărora ne desfășurăm activitatea” este îndemnul șefului interimar al Poliției de Frontieră, Ianuș Erhan, în cadrul ceremoniei de depunere a Jurământului de către tinerii înscriși la cursurile de formare iniţială.

Cuvinte de recunoștință pentru încurajări și susținere în alegerea meseriei, cât și inițierea în ceea ce presupune să fii un polițist de frontieră, au fost adresate de către tinerii care au pășit în marea familie a instituției de frontieră ”vom rămâne fideli jurământului depus, iar cunoștințele acumulate pe parcursul studiilor ne vor fi un pilon în noile provocări în activitatea de serviciu”.

Ceremonialul a succedat un defileu în mod solemn al viitorilor polițiști de frontieră, care ulterior au imortalizat primul pas în carieră printr-o fotografie în grup.

Cursurile de instruire profesională inițială se desfășoară pe o perioadă de 6 luni, unde 4 luni sunt dedicate studiilor intensive (teoretice) și 2 luni stagiului practic. Instruirea dată presupune obținerea unei noi calificări, specifice funcțiilor puse la dispoziție în cadrul Poliției de Frontieră, adiționale celor obținute deja. Studiile sunt organizate conform programului special, elaborat după practica și experiența europeană, fiind pus accentul pe domeniul supravegherii și controlul frontierei de stat.

 

7

5.1

2

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine