Au fost desemnați premianţii Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret 2016

_dsc1010
Foto:Ministerul Culturii

Ediţia a XX-a a Salonului Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret care s-a desfăşurat în perioada 14-17 aprilie şi-a desemnat premianţii. Premiul „Ion Creangă”, pentru întreaga activitate în domeniul cărţii pentru copii, acordat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, l-a primit scriitorul Nicolae Dabija, transmite IPN, cu referire la informaţiile oferite de organizatori.

Premiul „Igor Vieru” pentru întreaga activitate în domeniul ilustraţiei de carte pentru copii, acordat tot de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, l-a primit Constantin Balan.

Premiul pentru poezie „Grigore Vieru”, acordat de Institutul Cultural Român „Mihai Eminescu” din Chişinău, a fost oferit lui Ion Anton. „Cartea anului”, premiu acordat de Ministerul Culturii, l-a primit Stela Popa pentru cartea „Îngerii mării”, iar premiul „Simpatia copiilor” l-a primit Claudia Partole pentru cartea „Prietenul meu Elenis… sau cum m-am făcut scriitoare”.

Lidia Codreanca pentru cartea „Lumea antică” a primit premiul „Cartea cognitivă”, iar editura „Ştiinţa”, pentru cartea „Cartea Roşie a Republicii Moldova”, a primit premiul „Cartea de referinţă”.

Premiul „Cea mai reuşită colecţie de carte pentru copii” a fost acordat Editurii „Litera” pentru colecţia „Scriitori români ilustraţi”. Olga Cazacu, pentru prezentarea grafică a cărţii „Un secret pe cotcodacnet” de Arcadie Suceveanu, a primit premiul „Cea mai reuşită prezentare grafică a cărţii”.

Premiul „Cea mai reuşită ilustraţie de carte în original” l-a primit Simion Zamşa pentru ilustraţiile la mai multe volume din colecţia „Scriitori români ilustraţi”, iar premiul pentru cea mai reuşită traducere i-a revenit Valentinei Buzilă pentru traducerea cărţii „Abel Sánchez” de Miguel de Unamuno.

Pentru cel mai frumos amenajat stand a primit premiu Ambasada Ungariei în Republica Moldova, iar premiul pentru mass-media l-a luat Eleonora Culac de la programul „Actualităţi”, Radio Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine