Aplică la cea mai mare competiție de idei de afaceri bazate pe tehnologii ecologice și poți câștiga 10.000 de euro

11953252_1503310609961971_3964372606755515736_n
Foto:civic.md

Ai o idee inovatoare de afaceri și visezi să devii un antreprenor? Aplică până pe 18 iunie la cea mai mare competiție de idei de afaceri cleantech din lume! EcoVisio, în calitate de partener oficial în Moldova al Programului Climate-KIC, a dat startul înscrierilor la cea mai mare competiție de idei de afaceri bazate pe tehnologii ecologice.

Ce este ClimateLaunchpad?

Este o competiţie de idei de afaceri cu o prezență în 28+ țări inclusiv Moldova.

Sunt invitați să se înscrie studenţii, start-up-erii, antreprenorii și cercetătorii care vor să îşi transforme o idee inovatoare într-o afacere ecologică.

Competiţia constă într-o tabără de afaceri de două zile şi o serie de sesiuni de coaching axate pe pregătirea participanţilor pentru finala naţională unde îşi vor prezenta planul de afaceri in faţa unui juriu profesionist.

Trei echipe finaliste din Moldova vor intra în finala europeană care va avea loc în octombrie anul acesta în capitala Estoniei, Tallinn. Top 3 câştigători ai finalei europene vor primi premii bănești iar Top – 10 echipe ale finalei vor obține acces automat la acceleratorul de afaceri Climate-KIC, o școală de business pe o durată de 18 luni cu scopul de a transforma ideile în produse sau servicii ecologice cu potențial de comercializare la scală globală prin intermediul fondurilor europene.

Termenul limită de aplicare pentru participanții din Moldova este 18 iunie 2016.

Unde pot să aplic? Am nevoie să prezint un plan de afaceri?

Se aplică prin completarea formularului de aplicare pe care îl găsești aici, nu mai târziu de 18 iunie 2016. Nu este nevoie de un plan de afaceri deocamdată. Te vom ajuta noi să îți faci unul.

Ce se întâmplă după ce completez formularul de aplicare?

Juriul Național selectează cele mai bune propuneri care vor participa în cadrul Finalei Națioanle. După ce ești selectat, vei parcurge următorii pași:

Pasul 1: Boot Camp – 2 și 3 iulie 2016

O să participi la o tabară de afaceri de două zile în care o să fii instruit de traineri local și internaționali cu o experiență vastă de antreprenoriat despre tot ce trebuie să știi pentru a-ți iniția o afacere în acest domeniu.

Pasul 2: Sesiuni de coaching și Finala Națională – 20 august 2016

Boot Camp-ul este urmat de șase sesiuni de coaching intensive axate pe pregătirea ta pentru finala națională unde îți vei prezenta planul de afaceri în fața unui juriu profesionist în cadrul Finalei Naționale.

Pasul 3: Finala Europeană – Tallinn, 7 și 8 octombrie

Top trei cele mai promițătoare idei selectate în urma Finalei Naționale vor intra în Finala Europeană. La această etapă o să ai marea oportunitate să interacționezi cu antreprenori și investitori în domeniul tehnologiilor ecologice la nivel European.

Câștigătorul finalei europene va primi un premiu bănesc în valoare de 10.000 de Euro, locul al doilea 5.000 de euro, iar locul al treilea 2.500 de euro.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine