Cele mai însorite evenimente ale zilei de duminică, 17 aprilie

fpjacket
Foto:pinterest.com

Primăvară, duminică, soare – motive de a ne petrece timpul frumos și distractiv. #diez îți recomandă să mergi la cele mai colorate evenimente ale zilei de duminică, 17 aprilie.

#1. Maratonul Internațional la Chișinău

 

Photo Credit: allevents.in

Începând cu ora 9:00 în Piața Marii Adunări Naționale se va da startul celui de-al doilea Maraton Internațional la Chișinău. În cadrul acestuia se vor desfăşura curse pe următoarele distanţe: 42 km – maraton, 21 km – semi-maraton, cursa de 10 km şi alergarea în masă pentru toţi pe distanţa de 3 km. Comitetul organizatoric a decis să stabilească taxe simbolice de participare, accesibile tuturor. Astfel, participarea la maraton – 42 km – va costa 400 de lei, la semi-maraton și la cursa de 10 km – 200 de lei. Itinerarul va trece pe străzile centrale ale Chişinăului (vezi harta).

Conform regulilor Maratonului Internaţional, toţi participanţii vor primi un pachet de start, care va include: un număr individual cu un cip electronic de unică folosinţă pentru cronometrarea timpului, un tricou oficial în calitate de suvenir şi harta curselor cu descrierea detaliată a programului evenimentului. La linia de finiş pe toţi participanţii îi aşteaptă o medalie de participare, iar pe învingători – premii valoroase. Mai multe detalii despre eveniment, găsești aici.

La primul Maraton din Chişinău au participat 10 000 de oameni din Moldova, precum şi oaspeţi din 30 de ţări, care au parcurs 3, 10, 21 şi 42 de km prin centrul Capitalei. Mai multe detalii cum a fost în 2015 vedeți aici.

#2. Cu vedetele la târg

 

Photo Credit: Facebook/Marina Scutaru

La ora 10:00 puteți merge la ce de-a doua ediție a evenimentului „Cu vedetele la târg”, care se va desfășura la Jolly Alon Hotel & Business Center (Str. Maria Cibotari 37). Cei prezenți vor avea posibilitate să achiziționeze haine și accesorii din garderoba vedetelor preferate, obiecte de decor cu tematica pascală, delicii dulci și sărățele și interacțiune  cu multă lume bună și frumoasă. Totodată, în cadrul evenimentului, Academia „Model &Talent Management” din Iași va organiza un casting de modele.

#3. Feria de Abril

 

Photo Credit: Photo Credit: Art Labyrinth

Comunitatea spaniolă de voluntariat, împreună cu Erasmus + / Tineret în Acțiune dorește să ofere posibilitatea fiecărui moldovean și persoanelor interesate de a împărtăși cu ei o zi de „Feria”. Aici ai putea afla mai multe despre originea «Feria» din Sevilla, în sensul său în societatea Andaluziana, sa te bucuri de un documentar despre flamenco, precum și o expoziție de fotografie, împărțită în mai multe workshopuri între diferite tipuri de flamenco si oameni din Sevilla, sa guști din mâncăruri spaniole tipice și cel mai important sa petreci o zi plină de culoare și veselă în comunitate care se bucură de «Feria» în Moldova. Evenimentul se va desfășura la Art Labyrinth (str. Sciusev 98), cu începere de la ora 12:00.

#4. Seminarul motivațional „Încrederea și iubirea de sine”

 

Photo Credit: Facebook/Lilu

La ora 14:00, jurnalista Lilu (Lilia Ojovan) organizează un seminar motivațional denumit  „Încrederea şi Iubirea de sine”. Aceasta va împărtăși cu cei prezenți calea sa către descoperirea puterii interioare și va descrie greutăţile şi provocările prin care a trecut și care au făcut-o să creadă în ea şi în visele sale. „Vă voi aminti că toţi venim pe această lume pentru a fi Creatori, a ceva frumos, ce va lumina în urma noastră, iar acel frumos nicidecum nu sunt temeri, frici şi eşecuri. O să le depăşiţi, aveţi nevoie doar de un impuls şi de convingerea absolută că meritaţi să trăiţi înconjurate de dragoste şi bunăvoinţă. Vă aştept la o întâlnire de suflet pe 17 aprilie, tot acolo, la Filarmonica Naţională. Deja e tradiţie ca o bună parte din banii obţinuţi în urma vânzării biletelor să fie donată pentru ajutorarea unei familii”, scrie Lilu pe pagina evenimentului.

#5. POT Music 2016, Semifinala 4

 

Photo Credit: Facebook/Pot Music

POT Music anunță lansarea celei de-a II-a ediții a concursului pentru trupele începătoare. După o lună intensă de promovare și recrutare în concurs a unor formații promițătoare, aceștia revin pe scenă cu trupe noi. În cea de-a IV-a semifinală vor evolua: ALL AT ONCE (Or. Bender), ANXIETY (Or.Cahul), ДЫХАНИЕ (Or.Tiraspol), GENTLE HINT (Satul Etulia). Invitații speciali ai serii: RED ICECREAM. Toată lumea prezentă la eveniment va avea posibilitatea să voteze pentru trupa preferata. Astfel, se va decide care trupe vor merge în etapele următoare ale concursului.

Evenimentul se va desfășura în localul T5 Bar, ora 17.00. Intrarea este gratuită, însă cei care vor întârzia nu vor avea posibilitatea să voteze.

#6. Spectacolul Iubirea la Proști la Teatrul Eugene Ionesco

 

Photo Credit: TEI

Comedia ,,Iubirea la proști’’ este o piesă de Francis Veber în regia lui M. Chris Nedeea (România) cucerește spectatorul datorită umorului debordant și a situațiilor comice interpretate extraordinar, care vă va face să ieşiţi din rutina cotidiană şi să lăsaţi toate problemele la o parte. Povestea piesei îl pune în scenă pe Pierre, directorul unei edituri franceze, care are obiceiul de a participa la dinee cu proşti, adică un fel de petreceri burgheze la care anumiţi invitaţi vin însoţiţi de un „prost” spectaculos, care nu ştie că îi revin onoarea şi plăcerea de a fi bătaia de joc a participanţilor la dineu preţ de o seară. În seara cu pricina, Pierre se îmbolnăveşte şi nu mai merge la dineu, unde era aşteptat împreună cu François Pignon, un jovial şi binevoitor conţopist, pasionat de modele în miniatură din chibrituri, care urma să joace rolul prostului ce face deliciul tuturor. Şi îl joacă, dar nu la dineu, ci acasă la Pierre, unde totul devine imprevizibil, totul se încurcă, înaintând spre un deznodământ în efect de domino. Prin scenă se perindă, vreme de o oră şi jumătate, diverşi şi diverse, casa lui Pierre transformându-se într-un spaţiu de trecere, în care nimic nu mai e ce-a fost.

Spectacolul va începe la ora 18:30. Prețul unui bilet variază între 80 și 600 de lei.

#7. Concert pentru o cauză nobilă, marca ART Z LUX/PR COMPANY: „Împreună putem salva viața Dianei Colomeeț”!

 

Photo Credit: Herbert Schiesser‎

ART Z LUX I PR COMPANY organizează un concert de caritate, cu participarea interpreților autohtoni. Banii adunați din vânzarea biletelor vor fi oferiți Dianei Colomeeț, adolescenta care suferă de cancer. Viața acesteia depinde de 15.000 mii de euro, sumă necesară pentru operația în Turcia. Evenimentul va avea loc la ora 19:00, la Filarmonica Națională „Serghei Lunchevici”. Biletul costă 100 de lei și poate fi cumpărat prin intermediul iTichet sau la numărul de telefon 068903774. Concertul va fi moderat de Andrei Porubin și Nutza Babici cu prezenţa următorilor artişti: Victoria Lungu, Dianna Rotaru, Cristina Scarlat, Aurel Chirtoaca, Ina Sturza, Natalia Duminica, Ady, Dana Markitan, Pascha Parfeni, Tatiana Heghea, Nicu Tarna, Lidia Isac.

#8. Filmul Cartea Junglei la Patria 

Celebra colecție de povestiri a lui Rudyard Kipling are parte de o nouă ecranizare în regia lui Jon Favreau. Vom vedea cum micul Mowgli este crescut de lupoaica Raksha în junglă, devenind prieten la cataramă cu voiosul urs Baloo și precauta panteră neagră Bagheera. Pornit în căutarea familiei sale, Mowgli va trebui să-l înfrunte pe regele maimuțelor, pe înfometatul piton Kaa, dar și pe fiorosul tigru Shere Khan, spaima întregii jungle! Orele proiecții peliculei le poți vedea pe patria.md.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine