Ambasada Franței de la Chișinău își schimbă locația din cauza blocului în construcție din preajmă

elenarobu
Foto:elenarobu.wordpress.com

Ambasada Franței își mută sediul de la Chișinău. Anunțul a fost făcut vineri, 15 aprilie, în cadrul unei conferințe de presă susținută de reprezentanții ambasadei.

Motivul pentru care misiunea diplomatică se mută sunt construcțiile din preajmă. Pentru un nou sediu, reprezentanții misiunii caută o clădire care să fie neapărat un monument istoric.

O altă noutate este închiderea Consulatului. Astfel, cetățenii francezi din Republica Moldova vor fi deserviți la misiunea diplomatică franceză de la București, notează UNIMEDIA.

Reprezentanții Ambasadei spun că nu pot lucra din cauza zgomotului infernal ce vine de la lucrările de pe șantierele din preajmă.

Reprezentanţii misiunii diplomatice spun că lucrările de construţie au loc fără a ţine cont de măsurile elementare privind siguranţa pe şantier. Construcţia complexului rezidenţial a început încă în anul 2014, în lipsa unei autorizaţii din partea Primăriei. Blocul este amplasat la intersecţia străzilor Vlaicu Pârcălab şi Alexandru Bernardazzi, în centrul istoric al Capitalei.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine