350 kg de fructe și mezeluri din Ucraina transportate în condiții insalubre au fost descoperite de Serviciul Vamal

produse5
Foto:Serviciul Vamal

Circa 350 de kg de fructe și mezeluri, transportate în condiții insalubre, au fost descoperite de două echipe mobile, responsabile de combaterea traficului ilicit de mărfuri în zonele de centru și nord ale țării. Cei doi șoferi aduceau bunurile din Ucraina fără a le declara la vamă, cu intenția de a se eschiva de la achitarea plăților.

În apropiere de orașul Otaci, doi angajați ai echipelor mobile Nord au stopat regulamentar autoturismul de marca „Dacia Logan”, cu numere de înmatriculare emise de autoritățile Republicii Moldova. La întrebarea dacă are marfă în mașină, conducătorul auto a declarat că nu transportă bunuri în cantități mari. Totuși, pentru a se convinge de onestitatea șoferului, inspectorii vamali au insistat să verifice vizual autovehiculul.

 

Serviciul Vamal
Serviciul Vamal

Ca urmare, în salonul și portbagajul unității auto, au fost descoperite peste 160 de kg de mezeluri, transportate în condiții improprii. Conform spuselor șoferului, el a cumpărat produsele alimentare din orașul ucrainean Moghilev-Podolsk și a rugat câteva persoane necunoscute să-l ajute să le treacă de controlul vamal, împărțind fiecăreia o cantitate mică de mezeluri. Deși bărbatul a prezentat câteva facturi care ar fi confirmat proveniența mărfii, acestea nu conțineau date de referință despre vânzător sau cumpărător, fapt pentru care au fost declarate neveridice.

 

Serviciul Vamal
Serviciul Vamal
Serviciul Vamal
Serviciul Vamal

În cel de-al doilea caz, pe traseul Bender-Chișinău, o patrulă a echipelor mobile Centru a tras pe dreapta un autovehicul „Mercedes-Benz Vito”, la volanul căruia se afla un cetățean moldovean, în vârstă de 55 de ani. Bărbatul venea din orașul Odessa, Ucraina și se îndrepta spre Chișinău.

 

Serviciul Vamal
Serviciul Vamal
Serviciul Vamal
Serviciul Vamal

În urma efectuării controlului vizual al salonului și compartimentului de marfă, inspectorii au constatat prezența unei cantități mari de fructe uscate, ce nu au fost declarate organului vamal. Pentru stabilirea exactă a cantității de bunuri transportată, șoferul a fost rugat să-i însoțească pe angajații echipelor mobile la terminalul vamal din proximitate, unde au fost ridicate în vederea confiscării circa 200 de kg de fructe uscate.

Cel mai probabil, produsele urmau să fie comercializate în magazinele alimentare din Chișinău.

În consecință, autoritatea vamală a dispus confiscarea bunurilor și reținerea mijloacelor de transport, cazurile fiind cercetate în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor corespunzătoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine