ZDG: Cine este Dan Mitriuc, tânărul care la ai săi 28 de ani a ajuns director la Mol­d­te­le­com

moldtelecom4_21663000
Foto:publika.md

Dan Mitriuc, noul direc­tor al Mol­d­te­le­com, are 28 de ani. Tână­rul a lucrat până acum la Vic­to­ri­a­bank, Căile Ferate ale Mol­do­vei, Mol­do­va­gaz şi la două com­pa­nii care ges­tio­nează afa­ce­rile media ale prim-vicepreşedintelui PD, Vlad Pla­ho­t­niuc. Mitriuc este fiul inter­pre­tei Ste­luţa Mitriuc, tot ea, spe­cia­list prin­ci­pal în cadrul Dire­cţiei Cul­tură a Pri­mă­riei Chi­şi­nău, şi gine­rele Tama­rei Andru­şca, mem­bră a Curţii de Con­turi, care, coin­ci­denţă, este fostă anga­jată în cadrul mai mul­tor com­pa­nii ges­tio­nate de ace­laşi Pla­ho­t­niuc, scriu cei de la Ziarul de Gardă.

Mitriuc a fost desem­nat câş­ti­ga­to­rul con­cur­su­lui public pen­tru numi­rea în fun­cţia de şef al Mol­d­te­le­com, la care s-a anu­nţat că au par­ti­ci­pat 11 can­di­daţi, numele cărora însă nu a fost făcut nici­o­dată public de către Con­si­liul de Admi­nis­tra­ţie al soci­e­tă­ţii, con­dus de vice­mi­nis­trul Eco­no­miei, Vale­riu Tri­boi, insti­tu­ţie care a reve­nit, după par­ta­ja­rea minis­te­re­lor din cadrul Ali­anţei de guver­nare, la fel PD-ului con­dus de Pla­ho­t­niuc.

Printr-un comu­ni­cat de presă din 6 apri­lie 2016, Mol­d­te­le­com anu­nţa că, de luni, 11 apri­lie, Soci­e­ta­tea pe Acţiuni ges­tio­nată de stat va avea un nou direc­tor gene­ral, Dan Mitriuc. „Deci­zia a fost luată de Con­si­liul Soci­e­tă­ţii pe Acţiuni „Mol­d­te­le­com”, care l-a desem­nat pe Dan Mitriuc în această fun­cţie, în urma unui con­curs public la care au apli­cat 11 par­ti­ci­panţi”, se spu­nea în comu­ni­cat.

Şi astăzi, 13 apri­lie 2016, un CV al lui Dan foto carteMitriuc lip­seşte pe www.moldtelecom.md. Deşi în presă s-a menţio­nat că acesta ar avea 31 de ani, datele ofi­ci­ale arată că noul şef al Mol­d­te­le­com, năs­cut pe 31 octom­brie 1987, are 29 de ani încă neîm­pli­niți. În 2011, împre­ună cu Valen­tin Mitriuc, fra­tele său mai mic, şi Diana Andru­şca, acum soţia sa, acesta publica o carte online „Rolul com­pa­ni­i­lor trans­na­ţio­nale în glo­ba­li­za­rea eco­no­miei”. Şi astăzi, publi­ca­ţia se vinde cu preţuri de până la 60 USD pe mai multe site-uri spe­cia­li­zate în vân­zări online. De pe coperta cărţii aflăm că Mitriuc este absol­vent al ASEM, iar atunci, în 2011, era anga­jat al Vic­to­ri­a­bank, insti­tu­ţie finan­ci­ară la care, pe atunci, activa şi Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc. După Vic­to­ri­a­bank, noul şef al Mol­d­te­le­com a lucrat în con­ta­bi­li­ta­tea fir­me­lor „Media Pro­duc­tion” şi „Gene­ral Media Group”, care au deţi­nut, pe rând, tele­vi­ziu­nile Publika TV, Prime, Canal 2 şi Canal 3, aflate, ofi­cial, în pose­sia lui Vla­di­mir Pla­ho­t­niuc, ex-deputat şi actual prim-vicepreşedinte al PD. Până în vara anu­lui 2015, Mitriuc a acti­vat la Căile Ferate ale Mol­do­vei, fiind res­pon­sa­bil de acti­vi­ta­tea finan­ci­ară a între­prin­de­rii.

La 22 ianu­a­rie 2016, repre­zen­tan­ții minis­te­ru­lui Eco­no­miei, împre­ună cu pre­mi­e­rul Filip, au avut o întâl­nire cu con­du­ce­rea între­prin­de­rii „Mol­do­va­gaz”, pen­tru a dis­cuta o even­tu­ală micşo­rare a tari­fe­lor la gazele natu­rale. La acea întâl­nire, ca repre­zen­tant al „Mol­do­va­gaz”, a par­ti­ci­pat și Dan Mitriuc. Potri­vit unor surse, acesta ocupa, la acel moment, func­ția de contabil-șef la SA „Mol­do­va­gaz”. Acesta a ajuns la Mol­do­va­gaz după ce ple­case de la CFM și îna­inte de a fi ales în func­ția de direc­tor al Mol­d­te­le­com.

Mai multe detalii citiți în investigația celor de la Ziarul de Gardă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine