(foto) O clasă întreagă a internatului din Strășeni a studiat gratuit la Chișinău o limbă străină

DSC_4623

Se spune că: Fiecare experiență este o oportunitate. Probabil, de acest motto s-a condus și proprietarul companiei Sandriliona, Franck Arif, când a decis să le ofere șansa celor 26 de absolvenți de la Şcoala internat din Străşeni să-și dezvolte cunoștințele prin studierea unui curs de limbă străină. Astfel, o clasă întreagă, s-a bucurat timp de trei luni de prilejul de a studia la alegere limba engleză sau franceză la Alianța Franceză din Moldova.

Fabrica de înghețată a pus la dispoziție și transportul, de la internatul din Strășeni la Chișinău, unde s-au desfășoară cursurile, iar elevului care a învățat cel mai bine – compania „Sandriliona”, îi va acorda o bursă într-o instituție de învățământ superior din Moldova. „Suntem alături de copiii de la școala internat, ne pasă de ei, de viitorul lor, de dezvoltarea lor, iar creșterea profesională e posibilă doar cu multă muncă”, declara în noiembrie Franck Arif în cadrul excursiei elevilor la fabrica de înghețată de Ialoveni.

După trei luni de muncă sârguincioasă, elevii clasei a IX-a s-au adunat vineri, 8 aprilie, pentru a marca încheierea cursului de studiu. Alături de ei le-au fost profesorii, dar și promotorii acestei inițiative educaționale.

Astfel, directorul companiei Sandriliona Vitalie Frăsineanu i-a felicitat și i-a încurajat pe adolescenți cu rezultatele obținute, înmânându-le diplomele de absolvire a cursului și menționând că finisarea acestor lecții reprezintă un pas în viața de oameni maturi. „Vreau să vă felicit cu finisarea acestor cursuri. Am înțeles că ați dat dovadă în primul rând de dorință să învățați ceva nou. Sper ca aceasta să fie un bun început alături de ceea ce vă vor învață profesorii la școală. Să aveți un ajutor în viață, pentru că, pe lângă calitățile profesionale pe care trebuie să le aveți în ziua de astăzi este necesar să cunoașteți și o limbă străină. Vă doresc succes mai departe din partea întregii companii Sandriliona. Știu că se apropie vacanța, succese și odihnă plăcută, care și ce planuri are, să le îndeplinească în această perioadă.”

DSC_4625

La eveniment a fost prezent și Directorul Alianței Franceze în Moldova, Emmanuel Skoulios, care s-a arătat încântat de acest proiect social și oportunitatea care le-a fost oferită copiilor. „Membrii Alianței Franceze și echipa noastră suntem bucuroși să vă găzduim. Acest eveniment este o oportunitate bună pentru a celebra parteneriatul pe care îl avem cu Fabrica de înghețată Sandriliona. A fost un proiect lung, de tocmai trei luni, în care unii din voi ați ales să faceți engleză sau franceză. Sperăm mult că ați apreciat această oportunitate de a studia o limbă străină și ați primit plăcere de la cursurile pe care le-am organizat pentru voi. Dorim să vă felicităm pentru eforturile depuse la aceste lecții, pentru rezultatele obținute. Sperăm că veți continua să vă aprofundați cunoștințele în engleză sau franceză pe viitor”,  a declarat responsabila de misiunea lingvistică la Alianța Franceză în Republica Moldova, Eloïse Roussel.

DSC_4634

Valentin are 16 ani și cu toate că studiază limba engleză la gimnaziu a optat să-și consolideze cunoștințele. Spune că îi place această limbă pentru că este una dintre cele mai populare de pe glob. „O să-mi prindă bine cunoștințele acumulate la examenul de absolvire din luna iunie. Am învățat verbele iregulate, cum să construiesc corect o propoziție și să număr. Vreau să-i mulțumesc profesoarei noastre Mihaela pentru că ne-a predat foarte bine și cu care ne înțelegeam.

Bulgaru Maria se numără printre cei trei elevi care au optat să studieze limba franceză, să-și aprofundeze cunoștințele în limba lui Voltaire. „Mi-au plăcut foarte mult orele. Am învățat mai multe despre conjugarea verbelor, precum și declinările. Orele mă vor ajuta să susțin cu brio examenul la limba franceză pe care urmează să-l susțin peste două luni. Ulterior, aș vrea să continui să studiez limba franceză pentru că este o limbă frumoasă. Sper să ajung odată să vizitez Franța și Parisul, unde mi-ar plăcea să merg la unul din cele mai importante muzee din lume – Luvru”, ne spune absolventa.

DSC_4623

Ulterior, după ce le-au fost înmânate diplomele de studii, elevii au avut parte de încă o surpriză din partea echipei Sandriliona. O vizită la un cinematograf din Capitală unde aceștia au vizionat în premieră filmul animat bazat pe celebra colecție de povestiri a lui Rudyard Kipling, Cartea Junglei.

Reamintim că, în toamna lui 2015, echipa #diez a realizat o vizită la fabrica de înghețată Sandriliona, fabrica din Ialoveni, care îndulcește și răcorește trei continente. Mai multe detalii despre cum se face înghețata puteți citi și vedea aici.

DSC_4614

DSC_4624

DSC_4628

DSC_4679

DSC_4682

DSC_4688

DSC_4693

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine