8 evenimente la care să mergi și să te distrezi vineri, 15 aprilie

carti1
Foto:frostedpetticoatblog.com

Vinerea aceasta are grijă ca să-ți închei toate treburile până seara, ca apoi să înceapă distracția bine meritată. Vezi mai jos ce evenimente ți-am pregătit pentru ziua de 15 aprilie.

#1. Atelier de creație – Coșul de Paște

 

EduJoc

Câteva informații importante:
– ziua și ora de începere a atelierelor: Vineri(15.04) la 17.00, Sâmbătă(16.04) la 11.00 și 12.00, Duminică(17.04) la 11.00 și 12.00 (văsfătuim să ajungeti cu 10 minute mai devreme pentru a avea timp de acomodare);
– atelierele se vor desfășura la Magazinul EduJoc – Strada Lev Tolstoi 24/1 (intrarea din bd. Dacia, în stânga, în spatele Hypermarketului Nr.1);
– numărul de participanți este limitat, la un atelier pot participa doar 6 persoane;
– taxa de participare la ateliere este de 90 lei;
– atelierele se adreseaza copiilor cu vârsta de 4-9 ani;
– creațiile realizate la atelier intră în costul taxei de participare, nu veți avea alte costuri suplimentare;
– înscrierea este obligatorie, fie la telefon 078800700, fie prin email la adresa edujoc.eu@gmail.com;
– obiectele create vor fi luate acasă.

Mai multe detalii în eveniment.

#2. Hackathon: REMIX IoT MOLDOVA: Connect your city

 

Hackathon

Timp de trei săptămâni, toți doritorii au format echipe din minim o persoană și maxim cinci persoane, și s-au înregistrta în competiție iar cei care au fost selectați să participe la hackathon-ul REMIX IoT Moldova.

Juriul va alege cinci echipe. Echipele selectate pentru a participa la Hackathon vor fi dotate gratuit cu board-ul de dezvoltare Intel ® Galileo Gen 2 și un set de senzori necesari pentru punerea în aplicare a sarcinilor. Detalii pe Facebook.

#3. 15 filmulețe realizate de copii și tineri în cadrul unei experiențe unice în R. Moldova „Voice of Youth Video Workshop”

 

Youth

Timp de 5 zile, o echipă de 16 copii și tineri au  învățat ce înseamnă video și online blogging, fiind ghidați de traineri  străini, invitați  de la biroul regional UNICEF din Geneva.

Scopul „Voice of Youth Video Workshop” a fost  cel de a  dezvolta  tinerilor abilități de regizare, filmare, editare și promovare a propriilor filme cu ajutorul aplicațiilor online.

Cele 15 filme scurte au fost realizate de către copii din capital, de către copii din raioanele țării, de către tineri cu și fără nevoi speciale. Printre subiectele alese de participanți sunt – discriminarea, incluziunea, sărăcia și violența în școli.

Când: Vineri, 15 aprilie, ora 15.00

Unde: Centrul Republican pentru Copii și Tineret „Artico”, str. Ștefan cel Mare, 169, et. 3, sala de conferință.

#4. Târg OUTLET Nikita Rinadi

Rinaldi

Amatoarele de modă vor fi cucerite de diversitatea de modele și de prețurile accesibile.

Îți propunem să nu pierzi această șansă unică, unde reducerilor vor fi de până la 70% la hainele selectate din colecțiile Nikita Rinadi.

ATENȚIE! Îmbrăcămintea prezentată va fi din TOATE sezoanele, deci, dacă îți doreai o geacă sau blană semnată Nikita Rinadi o poți avea acum la un preț avantajos!

Unde? Te așteptăm la noul magazin Nikita Rinadi, localizat în centrul comercial Onaris, care se afla lângă ASEM, str. Banulescu Bodoni 28/2.

Când? Vineri, 15 aprilie la acest one day outlet, între orele 9:30 – 19:00. Detalii în eveniment.

#5. RAPSODII DE PRIMÂVARĂ

Rapsodii

1. Expoziție personală de pictură de Natalia (Poian) Ciornaia.
2. La sfat cu personajele lui Ion Creangă (în miez de primăvară). Prezintă elevii Colegiului de Microelectronică și Tehnică de Calcul, Chișinău.

La ora 14:00, la Casa Limbii Române, detalii pe Facebook.

#6. How to be an ONLINE Super-Woman?

Superwoman

Rusanda Cojocaru și Gabriela Atanasov vin la Chișinău pe 15-17 aprilie, la BERDS pentru o serie de workshop-uri de comunicare & fashion, structurate în felul următor:

Ziua 1, 15 aprilie:
17:00-20:00 Personal Branding & Fashion PR

Ziua 2, 16 aprilie
12:00-16:00
Partea I – How to BLOG?
Partea II – Create & Innovate

Ziua 3, 17 aprilie
14:00-16:00 Invent it & Event it
16:00-18:00 Styling tips cu Sweet Paprika & branduri din Moldova
18:00-21:00 Cocktail și acordarea diplomelor de participare

Pe lângă workshop-urile de comunicare, weekendul se va încheia cu o sesiune de Styling cu produse ale designerilor din Moldova dar și cu un cocktail de înmânare a diplomelor, momentul perfect pentru socializare. Participarea la fiecare zi de workshop este 15 euro/persoana, iar pentru toate 3 zile este 30 euro – La cursul zilei în Lei Moldovenești. Detalii pe #diez.

#7. Concert simfonic cu ansamblul de suflători „Bucharest Winds”

În program:
Adrian Pop – „Triptic” (Suită de balet)
Dinu Lipatti – „Trei dansuri simfonice” pentru pian şi orchestră
Wolfgang Amadeus Mozart – Simfonia concertantă pentru oboi, clarinet, corn, fagot și orchestră în Mi bemol Major, KV 297 B
Richard Wagner – Uvertura operei „Tannhäuser”

La ora 18:00, la Filnarmonica Națională, detalii pe #diez.

#8. Spectacolul ,,Ubu rege”

 

UBU Rege

Ubu are ceafă lată şi burtă mare. Dragostea trece într-adevăr prin stomac pentru că până şi Ubu dă dovadă de iubire. El iubeşte puterea. Iubirea lui însă, îl înnebuneşte, fiindcă e nebun de nebunia celor mici deveniţi peste noapte mari. Ubu sunt toţi. De la vecinul care fură ghivece cu flori de pe casa scării, ca mâine să îşi deschidă florărie şi până la toţi cei care visează la o statuie proprie. Ubu sunt toţi cei care îşi doresc statuie. Nouă celorlalţi, nu ne rămâne decât să dresăm porumbeii precum şi celelalte păsări ale cerului să împroaşte cu rahat peste trista amintire a celor ce ne asupresc. La ora 18:30, la Eugene Ionesco, detalii pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine