Recomandări de evenimente pentru joi, 14 aprilie

1
Foto:wpaperhd.com

O zi este frumoasă dacă o petreci frumos și util. Pentru aceasta echipa # diez.md a făcut o selecție de evnimente la care ați putea ajunge mâine. Astfel veți acorda mai multă diversitate zilelor și veți avea ocazia să vă faceți mai multe amintiri frumoase. Să petreceți o zi de joi pe cinste.

# Salonul Internațional de Carte de la Centrul Internațional Moldexpo cu începere la ora 10:00

Reţeaua de librării „Librarius vă invită în perioada 14 – 17 Aprilie 2016 la Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret. Târgul va avea loc în cadrul centrului internaţional de expoziţii Moldexpo, str. Ghioceilor 1.
Salonul Internaţional de Carte pentru Copii şi Tineret de la Chişinău, lansat în aprilie 1997, este unul dintre cele mai importante evenimente culturale ce au loc în ultimii ani în Republica Moldova. Menirea acestei acţiuni este de a susţine editarea şi difuzarea cărţii pentru copii şi tineri, promovarea cărţii de un înalt nivel artistic şi sprijinirea celor ce contribuie la crearea şi editarea publicaţiilor pentru copii. Tradiţional programul Salonului include:
– prezentarea editurilor participante
– lansări de carte
– expoziţie de ilustraţii de carte în origina
– un simpozion, conferinţă ori seminar în problemele cărţii şi lecturii copiilor
– o întrunire a copiilor – laureaţi ai concursurilor naţionale şi internaţionale de creaţie literară.

Aflați mai multe despre eveniment pe pagina de Facebook a acestuia.

# Discuție cu editorii media privind promovarea culturii și creativității în Republica Moldova de la ora 14:00 la T5 

Photo Credit: cdn.publishyourarticles.net

Programul de Cultură și Creativitate al UE-Parteneriatul Estic informează despre organizarea Seminarului cu editorii media, care va avea loc pe data de 14 aprilie, curent, la Tipografia 5, ora 14:00. Invitatul evenimentului va fi John Tusa, manager în domeniul artei și jurnalist radio și TV din Marea Britanie. Obiectivul seminarului este de a informa editorii media despre cum ar trebui promovată cultura și creativitatea în Republica Moldova.

# Provocările sistemului sănătății publice: Integritate și etica profesională la ora 18:00 la Summit Events.

CNA Studenţesc în parteneriat cu Fundația Hanns Seidel din Republica Moldova organizează o activitate publică cu genericul “Provocările sistemului sănătății publice: Integritate și etica profesională”. În cadrul acestui eveniment dorim să abordăm perspectivele contracarării corupției din sistemul sanitar și mecanismele necesare de a fi implementate pentru combaterea corupției.

Invitatul special va fi Ala Nemerenco, medic din Republica Moldova, doctor în medicină, director al IMSP Clinica Universitară de Asistență Medicală Primară a USMF „Nicolae Testemițanu”, conferențiar universitar la Școala de Management în Sănătate Publică a Universității de Stat de Medicină și Farmacie „Nicolae Testemițanu”.

Vă puteți înregistra online, completând acest formular. Mai multe detalii aflați pe pagina de Facebook a evennimentului.

# Concert la Sala cu Orgă de la ora 18:00

La concert va evolua trompetistul Otto Sauter din Germania îmoreună cu Orchestra Națională de Cameră dirijată de Cristian Florea. Concertul va începe la ora 18:00. În program:

J.M.MOLTER – Concertul nr. 2 pentru trompetă piccolo și corzi
M.HAYDN – Concertul nr. 2 în Do major de trompetă
G.Ph.TELEMANN – Concertul în Re major de trompetă
G.F.HANDEL – Concerto grosso nr. 8 op. 6
G.TARTINI – Sarabanda
A.VIVALDI – Concert rural
H.PURCELL – Pavana și Ciaccona
Pentru bilete accesați site-ul iticket.md.
# Miss & Mister USM 2016 d el aora 18:00 la Select Banquet Hall
La cei 70 de ani de la înfiinţarea instituţiei, Autoguvernarea Studenţilor Universităţii de Stat din Moldova au decis să organizeze două concursuri de frumuseţe – Mister şi Miss USM. Candidaţii vor fi antrenaţi de AD Models, Jump For Life si alti parteneri, pe parcursul a două săptămîni pentru a asigura o performanţă şi o evoluţie perfectă a evenimentului.

Urmariţi pagina evenimentului pentru a vedea cum evoluează pregatirile participanţilor!

Stimaţi colegi, Prieteni, Colaboratori, Parteneri, Studenți și Studente! Întreaga echipa a Autoguvernării Studenţilor Universităţii de Stat din Moldova vă invită la unul din cele mai aşteptate evenimente ale acestui an: Miss si Mister USM 2016.

# Upgrade #10: Educația conștientp – Între prejudecăți și realitate de la ora 18:00 la Liceul Teoretic „Gheprghe Asachi”

Atunci când vorbim despre educație conștientă ne apar o serie de întrebări și idei în cap.
– În primul rând vine întrebarea clasică: Cum adica conștientă? Doar toți suntem conștienți, toți știm ce avem de făcut când vine vorba de educația copiilor. Uite ce bine suntem, uite ce generații am format.
– De ce ar trebui sa contestăm metode care funcționează și sunt testate?
– Ce înseamnă de fapt educație conștientă?
– Există dovezi care să arate cum va fi generația crescută după astfel de principii?
– Cum poți să implementezi conceptul când ai prea mulți copii în clasă?
– Pot eu să schimb ceva în mine pentru a putea pune în practică aceste principii?

Sunteți invitat la o discuție deschisă despre educația conștientă între mit și realitate. Ce este fals și ce este devărat despre ceea ce știm că înseamnă edcuație conștientă și să creăm împreuna un portret al modului în care putem crește și forma copii sănătoși emoțional. Locul desfășurării este liceul teoretic Român-Francez ”Gh. Asachi”, sala 203.

# Training despre cum să îți depășești frica și să începi un proiect care merită de la ora 18:00 la Uniunea Internaţională a Tineretului (UITe) 

Acest curs are la bază lucrările antreprenorului Seth Godin. „Mâine” este scuza pe care ne-o zicem când ne temem să începem ceva. Acest curs vă va învăța cum să depășiți fricile și să începeți azi ceea ce lăsați pe mâine! Cursul va avea loc în aula 102 blocul IV.
Trainerul este Andrei Curăraru. Pauza de cafea oferită de Uniunea Internaţională a Tineretului (UITe). Seminarul este fără taxă de participare.

# Spectacolul „Chirița în provincie” de la Teatrul Eugene Ionesco la ora 18:30

Pe 26 decembrie 1993, pe scena Teatrului Eugene Ionesco, avea loc premiera comediei „CHIRIȚA ÎN PROVINCIE”, în regia lui Petru Vutcărău, cu Igor Chistol în rolul Chiriței. S-a jucat cu mare succes timp de peste 10 ani, iar în 2007, după o pauza de câțiva ani, spectacolul s-a reluat, de data aceasta cu Veaceslav Sambriș în rolul central. Din 2013 ‘coana Chirița este a lui Valeriu Pahomi.

Mereu actual, cu umor debordant și cu o abundență de situații și aluzii la realitățile social-politice ale vremii, cel mai longeviv spectacol din R. Moldova se joacă și astăzi cu sălile pline, chiar și după 20 de ani.

Durata spectacolului este de 3 ore şi 15 minute, cu pauză. Pentru bilete accesați site-ul iticket.md.

# Miss UTM la clubul de noapte Faraon cu începere la ora 19:00

Concursul mult așteptat MISS UTM 2016 revine an de an, de fiecare dată cu domnișoare pline de ELEGANȚĂ și FEMINITATE !
Autoguvernarea studenților din cadrul UTM, vă invită pe toți, domni și domnișoare, la cel mai inedit concurs al anului!
INFO BILETE:
30 MDL
15 MDL (doar pentru deținătorii EDUCARD)
Pentru procurarea biletelor studenții din cadrul UTM vă puteți adresa la reprezentanții facultaților :
FIMET – Ion : 0689 70 713
FEIE – Gheorghe : 0682 78 657
FCIM – Ion : 0689 03 910
FTMIA – Victor : 0605 35 369
FIMIT – Vasile : 0693 17 133
FUA – Gheorghe : 0685 24 620
FCGC – Sergiu : 0692 54 994
FIEB – Aurelia 0685 14 216
FIU – Irina : 0685 97 501

Mai multe informații despre eveniment puteți afla pe pagina de Facebook a acestuia.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autor:Elena Guțu
Comentarii
  • Știri pentru tine