(video) Contrabandă prin intermediul Poștei Moldovei. Fiole și pastile anabolizante ascunse în cutii de ciocolate

3

Un tânăr din Chișinău, de 28 de ani, a încercat să transmită prin intermediul Poștei Moldovei colete ce conțineau loturi impunătoare de fiole și pastile anabolizante. Substanțele narcotice și psihotrope erau ascunse în cutii de ciocolate. Conform declarației, destinatarul final era indicat un cetățean din Coreea de Sud.

Ca rezultat a unei operațiuni de combatere a traficului ilicit de substanțe narcotice, psihotrope și precursori ale acestora, desfășurată în cadrul Postului Vamal  Chișinău 2 (Poșta), de către colaboratorii Secției Fraude Vamale în comun cu inspectorii postului, au fost contracarate 3 tentative de expediere prin intermediul trimiterilor poștale a unor loturi impunătoare de fiole și pastile anabolizante.

În cadrul controlului trimiterilor poștale la export, acționând în baza analizei de risc au fost supuse verificării două pachete identice remise de un chișinăuian.

Ca rezultat al controlului vamal, folosind mijlocul tehnic special nedestructiv și anume aparatul cu raze „X-Ray Rapiscan”, în 4 din cele 6 cutii au fost depistate produse anabolizante: „Clenbuterol”- 1040 comprimante, „Danabol” – 2000 comprimante, „Strombafort” – 480 comprimante,  „Clomed” – 240 comprimante, „Parabolan” – 20 fiole, „Sustamed” – 20 fiole, „Testosteron E” – 30 fiole, „Trembolone” – 2 fiole, „Masteron” – 4 fiole și „Equipoise” – 2 fiole.

Cu un interval de 3 ore, inspectorii vamali au supus controlului un alt colet, remis de aceeași persoană, în adresa aceluiași destinatar, din Koreea de Sud.

De menționat, că în acest caz a fost posibilă reținerea și  audierea expeditorului, care s-a dovedit a fi un tînăr în vîrstă de 28 ani. Mai mult, identitatea acestuia nu corespundea cu cea indicată în declarația de expediție. Totodată în cadrul investigațiilor a fost stabilit, că datele indicate în actele de însoțire ale coletului erau false.

În acest caz conform declarației în colet erau localizate 4 cutii cu bombone.  Ca rezultat al controlului vamal, și în acest caz au fost depistat în 3 cutii produse anabolizante: „Clenbuterol”- 960 comprimante, „Strombafort” – 1520 comprimante,  „Clomed” – 260 comprimante, „Parabolan” – 20 fiole, „Sustamed” – 30 fiole, „Testosteron E” – 10 fiole, „Trembolone 75” – 3 fiole, „Masteron” – 1 fiolă și „Equipoise” – 3 fiole.

În dependență de valoarea conținutului coletelor urmează a fi stabilită natura infracțiunilor. La moment valoarea se stabilește de către specialiștii în domeniu. Cazul este investigat de către angajații Secției contracararea fraudelor vamale din cadrul Biroului Vamal Chișinău. Marfa a fost reținută în vederea confiscării.

10

2

8

5

4

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine